Cei ce nu sunt din partea locului nu aveau nicio şansă să găsească avionul. Vezi mărturia primului localnic ajuns la epavă FOTO / VIDEO

Cei ce nu sunt din partea locului nu aveau nicio şansă să găsească avionul. Vezi mărturia primului localnic ajuns la epavă FOTO / VIDEO
Cercetările continuă pe vârful Pietreasa din comuna Horea, acolo unde ieri s-a prăbuşit un avion medical cu şapte persoane la bord, dintre care două şi-au pierdut viaţa.

La faţa locului se află procurori de la Curtea de Apel Alba şi poliţişti criminalişti. În aceste momente sunt audiaţi primii doi săteni din Horea care au ajuns la epava avionului. Nu se poate ajunge cu maşina la locul catastrofei aviatice, fiind nevoie să se parcurgă 3 km pe jos, prin munte, prin zăpadă până în brâu.

La ora actuală în zonă sunt lapoviţă şi ceaţă groasă. Localnicii adunaţi în număr mare pe vârful de munte spun că oamenilor din echipele de căutare care nu sunt din partea locului le-ar fi fost imposibil să găsească răniţii şi epava.

Primul localnic din Horea ajuns la locul accidentului se numeşte Argentin Todea (foto) şi spune că, în momentul în care a aflat despre prăbuşirea avionului a urcat pe munte împreună cu alţi consăteni şi au început să strige pentru a putea fi auziţi de răniţi.

La un moment dat, sătenii au auzit nişte strigăte şi aşa s-au putut apropia de epavă. Acolo au văzut trupul neînsufleţit al rezidentei, copilotul cu picioarele rupte, pilotul încarcerat în cabină şi alţi patru răniţi.

"Am luat o pătură şi am tras-o pe fată mai încolo. Ei făcuseră foc, dar deja se stinsese. Au venit şi alţi săteni. Am început să-i coborâm până mai jos, de unde să poată să vină să-i ia cu maşinile", a spus Todea.

Jurnaliştii nu au acces la epavă până la finalizarea anchetei.

UPDATE ora 13:55 Sătenii din Horea au adus acum câteva minute o cruce din lemn, înaltă de 3 metri, pe care o vor amplasa la locul tragediei. Pe ea este scris: "În memoria răposaţilor Iovan Adrian şi Aura Ion, accident aviatic, 20.01.2014"

UPDATE ora 14:15: Şeful Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat în urmă cu puţine momente că s-au prelevat toate probele detaşabile de la locul accidentului aviatic de ieri, iar zona rămâne sigilată câteva zile până când vor fi finalizate toate cercetările. Avionul nu era dotat cu cutie neagră, dar procurorul a refuzat să dea mai multe detalii despre probele prelevate.

 

Comenteaza