Cei mai buni tineri artişti de la UAD, premiaţi diseară

Cei mai buni tineri artişti de la UAD, premiaţi diseară
Cei mai buni artişti de la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca vor fi premiaţi astăzi, la festivitatea de premiere a competiţiei de proiecte expoziţionale "Expo Maraton 2012", la Casa Matei.

Momentul festiv va urma ultimului duel expoziţional, Mircea But cu proiectul "nOmad" şi Diana Oţet cu proiectul "Clipografie", ce se va desfăşura în Galeria Casa Matei, tot diseară, la ora 19. Competiţia s-a adresat studenţilor Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca şi a avut loc pe durata întregii luni mai.

Pentru a marca închiderea celei de a doua ediţii a Expo Maraton, Festivitatea de Premiere va fi însoţită de un fashion show organizat de studenţii secţiei design vestimentar a UAD Cluj-Napoca în cadrul căruia va fi prezentată colecţia "Techno Tradition", care le aparţine studenţilor anului II coordonaţi de reputatul profesor Elena Basso Stănescu şi de doctorandul Lucian Broscăţean.

Tot diseară, vizitatorii pot asista la un concert susţinut de "Dance Trauma" şi de "Când Cum".


La competiţia care se încheie diseară au participat 18 tineri artişti, studenţi ai specializărilor pictură, grafică, foto-video-procesare computerizată a imaginii, sculptură, arte textile şi ceramică-sticlă-metal din cadrul UAD Cluj-Napoca.

"Manifestarea a demonstrat faptul că o galerie de artă contemporană, precum Galeria Casa Matei, poate deveni neîncăpătoare dacă lucrările expuse sunt de calitate şi publicul este interesat de creaţia artistică a tinerilor plasticieni", spun reprezentanţii UAD Cluj.
Saşa Bandi, Iulia Boşcu, Dana Eliza Şerdean, Marian Adrian Popescu, Nicolae Romaniţan, Paul Filip, Cristina Mircean, Diana Roxana Oşan, Pavel Grosu, Mihaela Buhaev, Nemet Attila Levente, Bianca Dimitriu, Iulian Bisericaru, Raluca Cozma, Paul Robaş, Victoriţa Andreş, Mircea But şi Diana Oţet sunt artiştii care au expus în competiţie. "S-au remarcat prin modul în care şi-au elaborat proiectele, prin calitatea lucrărilor şi a expunerii acestora şi prin felul ingenios şi rafinamentul cu care au mixat tehnica specifică secţiei la care studiază cu noile tendinţe din arta contemporană", arată UAD.

Scopul principal al "Expo Maraton 2012" a fost de a genera o platformă de lansare pentru tinerii artişti şi de a-i motiva pe aceştia în a crea un dialog cu publicul larg.  Marele premiu al competiţiei constă într-o vizită de documentare la la „Documenta 13" Kassel, Germania şi se va acorda pe baza votului publicului. În afară de marele premiu se vor mai acorda alte premii - premiul Banca Transilvania, trei premii oferite de Rembrandt Graphic Centre, câte un premiu oferit de Institutul Francez din Cluj-Napoca, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Galeria Bazis, Galeria Ataş şi Ambasada Finlandei în România.
Realizarea manifestării a fost posibilă datorită contribuţiei tuturor partenerilor mentionaţi mai sus, precum şi datorită susţinerii financiare fundamentale oferită de Administraţia Fondului Cultural Naţional, a Bancii Transilvania şi a Rembrandt Graphic Centre.

 

Comenteaza