Încă un parlamentar internat în spital cu coronavirus

Încă un parlamentar internat în spital cu coronavirus

Deputatul PNL Mircea Banias, confirmat cu noul coronavirus în urma testelor făcute sâmbătă la Parlament, a fost internat.

Deputatul PNL Mircea Banias, confirmat pozitiv cu noul coronavirus, luni, a declarat că se află în spital, dar spune că nu are niciun fel de simptome. El a întocmit o listă cu 22 de contacţi pe care a transmis-o către DSP.

„A început o anchetă epidemiologică. Au solicitat o listă cu persoane pe care le-am văzut în ultimele zile. Am transmis la DSP o listă cu persoane, cu numere de telefon, începând evident cu familia mea.

Contacţi, în sensul definit de DSP, am identificat 22. M-am văzut cu mai multe persoane, dar am fost informat că, doar pentru că am fost la un moment dat într-o încăpere sau într-o incintă cu alte persoane nu înseamnă că aceia au fost contacţi direcţi.

Contact direct este, conform definiţiei, este contactul care se realizează pe o perioadă de minim 20 de minute şi maxim un metru. De aceea lista nu e mai lungă. 22 de persoane este cât mi-am amintit. Dacă îmi voi mai aminti şi alte nume voi suna să completez lista.

Toata lumea este izolată şi toţi cei de pe listă, am vorbit eu cu ei, le-am spus diagnosticul pe care l-am primit şi i-am rugat să se izoleze până vor fi contactaiţi de DSP”, a declarat Banias la Realitatea TV.

„Eu sunt internat de aseară în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. În continuare nu am simptome, nu am avut febră, nu am avut niciun fel de bănuială că aş putea fi infectat cu acest virus. Dacă nu aş fi fost testat împreună cu colegii mei nu aş fi solicitat să fiu testat”, a declarat deputatul PNL depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Deputatul Mircea Banias a fost confirmat cu coronavirus în urma testării, el fiind singurul caz pozitiv în rândul verificărilor epidemiologice făcute la Palatul Parlamentului, a anuţat, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică

„În cursul zilei de luni, 16 martie a.c., au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie a.c., la Palatul Parlamentului. În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în persoana deputatului Mircea Banias.

Potrivit declaraţiilor domniei sale, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chiţac şi nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenţionare.

Deputatul Mircea Banias este asimptomatic. Şi în cazul domniei sale va fi declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacţilor”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică (GCS)

Comenteaza