Cel mai bun pizzar găteşte la Capriccio
- Scris de Cristina Pirvu
- 09 Oct 2010, 03:45
- Eveniment
- Ascultă știrea

DISTRIBUIE
Septimiu “Sebastian” Şuşman, cel mai bun pizzar din Cluj, absolvent al unei academii de elită italiene, pregăteşte în fiecare zi pentru clujeni pizza şi paste din ingrediente special aduse din Italia la Pizzeria Capriccio de pe strada Horea.
“Am lucrat la Restaurantul Da Antimo, care a fost deschis în 1957 şi unde s-au format mare parte din bucătarii italieni, pentru că este şi o academie”, a povestit Şuşman. Acesta a lucrat la restaurantul din oraşul Porto Cesaro timp de opt ani, perioadă în care a învăţat să gătească pizza şi paste după reţete clasice italiene. “Noi încercăm să promovăm peştele, fructele de mare, mâncarea originală, mâncarea sănătoasă, aşa cum se gătea acum 40 de ani”, a povestit bucătarul.
El şi-a construit la Capriccio un cuptor special pentru a coace pizza întocmai ca la Restaurantul Da Antimo. “Am o vatră din cărămidă care lasă pizza să respire. Secretul pizzei e în cuptor şi în mâna pizzarului”, a relatat Şuşman. Pizzeria Capriccio a fost deschisă anul trecut, ca bistrou, însă datorită cererii mari de mâncare venită din partea clienţilor - în special de pizza - managerul Marius Bejan a decis să facă un “rebranding” al localului. “Bistroul a fost “rebranduit” ca pizzerie în urmă cu o săptămână, în intenţia de a veni cu o gamă diversificată de produse care să fie pe placul oamenilor, respectiv pizza după o reţetă originală italiană, cu blat subţire, cu ingrediente din Italia, pe vatră”, a declarat Bejan.
Investiţia în Pizzeria Capriccio se ridică la 100.000 de euro. “Am extins localul cu un spaţiu pentru nefumători, unde se va servi masa, şi am introdus lambriuri de lemn şi vitrine de lemn, ca să aibă un aspect mai cald”, a explicat managerul localului. Împreună cu pizzarul Septimiu Şuşman, Marius Bejan a adus la Capriccio şi reţete de pizza sau de paste care nu se mai găsesc în alte localuri clujene. “Avem reţete de pizza care nu sunt niciunde în Cluj, cum ar fi Pizza Lardo e Radichio, care este făcută după o reţetă tradiţională italiană, cu un gust amărui. Gustul provine de la radichio, care este un fel de varză. Avem şi o pizza picantă, pentru care se aduce un salam special din Italia”, a adăugat Bejan.
În meniul Capriccio se pot găsi mâncăruri deosebite, realizate cu ingrediente aduse special din Italia: muşchi de vită pe pat de ţelină, biban în sare sau la cuptor, tagliatelle Capriccio, tagliatelle cu hribi, panna prosciutto, spaghete cu fructe de mare, pizza cu fructe de mare sau pizza lardo e radichio. Bejan intenţionează să extindă brandul Pizzeria Capriccio în patru locaţii şi urmează să inaugureze o sală de evenimente de 1.000 de locuri în Piaţa 1 Mai. “Sala de evenimente are un design de palat baroc, unde se vor putea organiza nunţi, conferinţe sau chiar concerte. Sala are o instalaţie de sonorizare care a costat 120.000 euro”, a precizat managerul Capriccio.
El şi-a construit la Capriccio un cuptor special pentru a coace pizza întocmai ca la Restaurantul Da Antimo. “Am o vatră din cărămidă care lasă pizza să respire. Secretul pizzei e în cuptor şi în mâna pizzarului”, a relatat Şuşman. Pizzeria Capriccio a fost deschisă anul trecut, ca bistrou, însă datorită cererii mari de mâncare venită din partea clienţilor - în special de pizza - managerul Marius Bejan a decis să facă un “rebranding” al localului. “Bistroul a fost “rebranduit” ca pizzerie în urmă cu o săptămână, în intenţia de a veni cu o gamă diversificată de produse care să fie pe placul oamenilor, respectiv pizza după o reţetă originală italiană, cu blat subţire, cu ingrediente din Italia, pe vatră”, a declarat Bejan.
Investiţia în Pizzeria Capriccio se ridică la 100.000 de euro. “Am extins localul cu un spaţiu pentru nefumători, unde se va servi masa, şi am introdus lambriuri de lemn şi vitrine de lemn, ca să aibă un aspect mai cald”, a explicat managerul localului. Împreună cu pizzarul Septimiu Şuşman, Marius Bejan a adus la Capriccio şi reţete de pizza sau de paste care nu se mai găsesc în alte localuri clujene. “Avem reţete de pizza care nu sunt niciunde în Cluj, cum ar fi Pizza Lardo e Radichio, care este făcută după o reţetă tradiţională italiană, cu un gust amărui. Gustul provine de la radichio, care este un fel de varză. Avem şi o pizza picantă, pentru care se aduce un salam special din Italia”, a adăugat Bejan.
În meniul Capriccio se pot găsi mâncăruri deosebite, realizate cu ingrediente aduse special din Italia: muşchi de vită pe pat de ţelină, biban în sare sau la cuptor, tagliatelle Capriccio, tagliatelle cu hribi, panna prosciutto, spaghete cu fructe de mare, pizza cu fructe de mare sau pizza lardo e radichio. Bejan intenţionează să extindă brandul Pizzeria Capriccio în patru locaţii şi urmează să inaugureze o sală de evenimente de 1.000 de locuri în Piaţa 1 Mai. “Sala de evenimente are un design de palat baroc, unde se vor putea organiza nunţi, conferinţe sau chiar concerte. Sala are o instalaţie de sonorizare care a costat 120.000 euro”, a precizat managerul Capriccio.
DISTRIBUIE
Comenteaza