Cel mai mare concurs de echitaţie din Transilvania, în acest weekend la Sălicea

Cel mai mare concurs de echitaţie din Transilvania, în acest weekend la Sălicea
Timp de patru zile, 70 de cai din toată ţara şi din Ungaria vor fi rivali într-un concurs de echitaţie ce reprezintă singurul proiect de acest tip la nivel de Cluj.

Cupa Napoca Sport Horse aflată la cea de-a IV-a ediţie are loc între 3-6 iulie în localitatea Sălicea din Cluj, şi este un concurs de echitaţie care doreşte să îmbine cultura cu sportul.

„În concurs vor fi cai din toată ţara şi vor fi şi şapte cai din Ungaria. Concursul va fi unul de dificultate ridicată, obstacolele având o înălţime cuprinsă între 90-140 cm. Se începe cu probele mai uşoare pentru caii tineri, pentru călăreţii începători şi ajunge la 1.4 metri pentru caii avansaţi şi profesionişti, deci caii de valoare", a spus Alin Cătinaş, organizator şi participant în concurs.

Cei mai tineri concurenţi au şapte, opt ani, pentru ei fiind organizate probe speciale, de dificultate mai redusă. Iapa pe nume Viena este cel mai valoros cal din competiţie. Se ridică la preţul de 100.000 de euro şi aparţine campionului de anul trecut Ionuţ Ursache.

Şi în acest an spectatorilor li se garantează un spectacol care merită un drum până la Sălicea.

"Spectatorii merită să vină pentru a vedea această ambinaţă între cal şi călăreţ. Trebuie să fie o sincronizare perfectă pentru a putea realiza salturile peste obstacole. Nu orice cai pot participa într-un asemenea concurs. Caii se antrenează destul de mulţi ani, călăreţii la fel, e nevoie de condiţie fizică şi alimentaţie foarte bună".

Beneficiind de o puternică participare internaţională, Cupa Napoca Sport Horse este singura competiţie de sărituri peste obstacole din Transilvania şi a doua ca mărime din ţară, după Cupa României la Echitaţie organizată în capitală, organizatorii dorindu-şi să transforme acest proiect într-unul european, internaţional.

Comenteaza