Cel mai mare picnic a la Cluj, organizat în weekend, pe Cetăţuie

Cel mai mare picnic a la Cluj, organizat în weekend, pe Cetăţuie
Cea de-a doua ediţie a festivalului Colours of Cluj aduce, într-o nouă locaţie, trei zile de showuri gastronomice live, însoţite de cel mai mare picnic a la Cluj şi de posibilitatea ca participanţii să devină, pentru o seară, dirijori.

Organizatorii festivalului îşi propun să reiventeze Cetăţuia, care, pe parcursul evenimentului, va deveni principalul loc de de întâlnire al clujenilor.

Zilele pe Cetățuie vor fi cât se poate de delicioase, șefii bucătari ai restaurantului „Hanul Fullton" regătindu-le clujenilor câteva show-uri gastronomice. În prima zi de festival, chef-ul Sebi va aduce un atelier de improvizaţie: preparatele de bază vor fi mixate, astfel încât vor ieşi combinaţii cât mai neobişnuite, iar publicul va avea ocazia să participe la pregătirea preparatelor la fiecare oră fixă.

În a doua zi, doi chefi vor organiza duelul dintre bucătăria românească şi cea internaţională. Gurmanzii îşi vor putea alege preparatele preferate, iar la finalul serii, organizatorii vor anunţa care dintre cei doi bucătari a câştigat duelul. Duminică, cei prezenți pe Cetățuie vor putea gusta din specialitățile de street food, pregătite în aer liber, printre care se numără burgeri spanioli, buritto, chicken fingers.

Sâmbătă, iubitorii de muzică sunt invitaţi, între 18:00 și 20:00, să urce la pupitrul dirijorului şi să dea ritmul Orchestrei Colours. Întâi va avea loc o demonstraţie a unui dirijor profesionist, după care spectatorii vor avea ocazia să arate că pot conduce 12 instrumentişti în interpretarea unor fragmente muzicale.

Pentru proprietarii de animale, se va organiza Ziua Interacţiunii Om-Aminal, în cadrul căreia clujenii vor învăța care sunt secretele interacţiunii dintre oameni şi animalele de companie, care este rolul terapeutic al lor şi cum se realizează comunicarea eficientă cu ele. Evenimentul va avea loc în 9 august, între orele 18:00-21:00.

Nu în ultimul rând, la Noaptea albă pe Cetățuie, din cea de-a doua zi de festival, clujenii vor putea asculta un concert de muzica lui Stravinski, Bartók, Milhaud şi Haciaturian, în interpretarea trioului Axis Mundi, după care va urma un recital susținut de The Flamenco Thief (Craig Sutton), din Marea Britanie, unul dintre cei mai interesanţi artişti ai scenei muzicale underground a momentului. Seara va fi încheiată cu proiecția „Bucureşti, unde eşti?", în regia lui Vlad Petri, o analiză a străzii, pornind de la poveştile oamenilor, de la revendicările, dorinţele şi viziunile lor despre democraţie.

În ultima zi a festivalului Colours of Cluj, clujenii sunt invitați să ia parte la cel mai mare picnic à la Cluj. În cadrul acestuia, vor putea să își cumpere diverse preparate din zonă, de la producători locali, vor putea asculta muzica pusă de DJ Lucu Chen, iar când se va întuneca, vor viziona „Fascinaţia meşteşugului", un film realizat de Matei Pleşa.

Din cele trei zile de festival nu vor lipsi nici atelierele interactive (desen, scris subconştient, face/body painting, pictat mandale, improvizaţie, handmade etc.) sau activitățile sportive. Copiii vor avea parte de un program special și la această ediție a festivalului: atelierele creative, jocuri senzoriale cu materiale colorate, ateliere de portret şi auto-portret, de scriere şi ilustrare, spectacole de teatru și de magie. În ultima zi de Colours of Cluj, de la ora 17:00, cei mici (5-12 ani) vor avea parte de o petrecere colorată, creativă şi dinamică. Scaunele muzicale, limbo, pofta bună, twister şi vânătoarea de comori sunt câteva dintre jocurile dedicate copiilor.

Aflat la cea de-a doua ediţie, festivalul Colours of Cluj va avea loc între 8 şi 10 august, fiind organizat de Asociația Film și Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT - Transilvania Art Grup. Festivalul va găzdui evenimente în aer liber, prezentate în spaţii cunoscute, dar și mai puţin convenţionale. Spectacolele vor include numeroase momente participative, în care cei prezenți vor fi invitaţi să se alăture activităților în mod activ, prin ateliere creative, instalaţii interactive, scene pentru neprofesionişti, întâlniri dintre public, artişti şi produse artistice create special pentru comunitatea clujeană.

 

Comenteaza