Cel mai modern centru de cercetare din Europa de Sud-Est se inaugurează azi la Cluj

Cel mai modern centru de cercetare din Europa de Sud-Est se inaugurează azi la Cluj
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj anunţă lansarea IMOGEN, cel mai modern centru de studii avansate, interdisciplinare, fundamentale şi clinico-imagistice pentru corelarea pe termen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterină cu statusul neuro-psiho-motor, pe parcursul dezvoltării până la vârsta adultă, din SE Europei.

IMOGEN a fost gândit cu scopul de a creşte activitatea de cercetare - dezvoltare a Spitalului Judeţean şi a presupus, pe lângă construcţia efectivă a clădirii, şi dotarea acesteia cu cele mai moderne echipamente şi instrumente software.

"Proiectul urmăreşte promovarea cercetării cu caracter fundamental aplicativ, în vederea deschiderii de noi orizonturi în imagistica medicală şi medicina genomică cu aplicabilitate în obstetricăginecologie şi asigurarea unui cadru modern şi competitiv de promovare a activităţii de cercetare în centre avansate, în parteneriat cu mediul universitar şi cu cel privat", a declarat Petru Şuşcă, managerul SCJU Cluj.

Proiectul s-a concretizat din efortul comun al unora dintre cele mai importante cadre medicale din Cluj, printre care se numără Florin Stamatian, Dafin Mureşanu, Grigore Băciuţ, Silviu Sfrângeu şi Ceciliea Roman.

„IMOGEN îşi propune să dezvolte un model pentru relansarea cercetării medicale în România, în
domeniile prezentate, respectiv să devină un centru multifuncţional interdisciplinar, cu dotări competitive şi cu personal de specialitate adecvat pentru dezvoltarea unor domenii/sub-domenii de interes în cercetarea contemporană"
, a afirmat și Florin Stamatian, directorul proiectului.

Evenimentul de lansare a centrului are loc astăzi, de la ora 12:00 la Clădirea IMOGEN, situată pe str. Pasteur f. n., în prezența directorului de proiect Florin Stamatian, a managerului SCJU Cluj, Petru Șușcă și a primarului Emil Boc.

Comenteaza