Cel puțin 13 morți în Italia, după ce o cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime/ MAE: Nu există români printre victime

Cel puțin 13 morți în Italia, după ce o cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime/ MAE: Nu există români printre victime

Treisprezece persoane au murit şi două au fost rănite grav duminică după căderea unei cabine de teleferic la Stresa, staţiune balneară din Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei.

Accidentul a survenit la 100 de metri de staţiunea din vârf și ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei, conform agenţiei de presă ANSA. 

Popular printre turişti, acest teleferic leagă în 20 de minute localitatea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra lacului Maggiore şi a Alpilor. El a fost închis între 2014 şi 2016 pentru lucrări de mentenanţă.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până în prezent, nu există informații cum că ar fi români printre victime.

„MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, iar la nivelul consulatului general nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident. Potrivit datelor preliminare obtinute de reprezentanţii Consulatului General al României la Torino de la autorităţile locale, până la acest moment, au fost identificate 10 din 13 victime, nefiind, deocamdată, confirmată prezenţa unor cetăţeni români în rândul acestora”, a transmis MAE. 

Comenteaza