Hoaţele adolescente din Cluj fac noi probleme: O femeie a fost târâtă în staţia de autobuz pentru a fi jefuită

Hoaţele adolescente din Cluj fac noi probleme: O femeie a fost târâtă în staţia de autobuz pentru a fi jefuită

Două hoaţe adolescente, care operează în centrul Clujului de mai bine de o lună, au lovit din nou, la propriu.

O clujeancă a descris cum a fost târâtă într-o stație de autobuz cu scopul de a fi furată. ''Acum aproape nici o lună, fetele din imagine “colecționau” bunurile altora pe strada Memorandumui din Cluj-Napoca și nu numai.

Astăzi, la nici o lună după cele întâmplate, am fost târâtă pe jos de către fata din imagine, în jurul orei 18:00, în stația de autobus Regionala CFR. Poliția nu poate să le facă nimic pe motiv că cele două nu pot răspunde din punct de vedere legal datorită vârstei. Rog persoanele care au mai avut probleme cu aceste două individe să mă contacteze pentru că doar împreună putem reuși să schimbăm ceva...sau cel puțin așa sper'', a scris Larisa pe Facebook.

Încă de acum o lună, zeci de clujeni s-au plâns de comportamentul celor două adolescente. Acum o lună, o clujeancă a postat mai multe fotografii, pe pagina de Facebook, în care una din adolescente se vede destul de bine cum acționează. În decurs de câteva ore, numeroase persoane au confirmat modul în care acestea operează, postarea stârnind reacția și revolta clujenilor.

„Aveti grijă! Ieri au încercat să îi fure ghiozdanul soției. Mariana stătea cu o prietenă pe bancă în parc când a simțit că se mișcă ceva. Îi dispăruse ghiozdanul. Două dintre fete îi ziceau că a fugit o doamnă cu rucsacul ei. Mariana s-a uitat în jur și nu a văzut pe cineva fugind, dar a văzut un container albastru în spatele băncii și când s-a uitat sub el, rucsacul era acolo, ca norocul cu toate în el. Cea care îl luase apucase doar să îl ascundă”. „Mi-a furat geanta, acum, în piața Mihai Viteazul. Aveam acte, bani și accesorii” sau „Au furat și în Outlet, pe Eroilor acum o luna...” sunt alte comentarii în care clujenii se plâng că sunt furați de cele doua adolescente. Ba mai mult decât atât, una dintre ele este și agresivă, un părinte dezvăluind ca i-a fost lovită fetița, moment suprins de o cameră de supraveghere: „În data de 26 iulie 2019, pe str. Memorandumului, a lovit-o și pe fetița mea și pe o prietenă de-a ei și probabil or fi vrut să le fure ceva după care au urcat în autobuzul 6”

 Un barbat a fost jefuit dupa ce s-a urcat intr-o masina de ocazie

„Pe mine m-au urmarit din autobuz pana la intrarea in Iulius Mall, unde in usa rotativa mi-au deschis ghiozdanul si mi-au luat portofelul din el si au fugit. Am facut rost de filmarile de la Iulius si au ajuns la politie, insa acolo s-a terminat procesul, parea putin neinteresant sa fie rezolvat. In momentul in care m-am prezentat la politie, mai era inca un caz asemanator, la Iulius, doua fete descrise exact cum erau in filmarea din cazul meu, furasera un telefon din geanta”. „Mi-a furat geanta, acum, in piata Mihai Viteazul. Aveam acte, bani si accesorii” sau „Au furat si in Outlet, pe Eroilor acum o luna...” sunt alte comentarii in care clujenii se plang ca sunt pradate de cele doua adolescente.„Pe mine m-au tras de par in autobuz si mi-au deschis geanta”. „Fata asta e invatata de mica sa fure, de pe la 8-9 ani fura... de atunci o stiu eu, dar cine stie de cand fura!”, ori „Mare atentie, a incercat sa imi fure din geanta si nu a reusit, a negat si m-a injurat cand am intrebat-o de ce umbla cu furatul. Mentionez ca mai erau doua fete cu ea si lucrau impreuna”, sunt alte reactii din zecile de comentarii ale oamenilor.

"Cele doua tinere sunt luate in evidenta IPJ Cluj, insa nu pot raspunde penal pana nu implinesc varsta de 14 ani. Dupa varsta de 14 ani, minorul este examinat psihologic pentru a se vedea daca a avut discernamant cand a comis fapta penala pentru care sunt cercetati. In cazul de fata, cele doua minore avand sub 14 ani, masura pe care am putut sa o luam a fost sa instiintam DGASPC si sa se ia masura internarii lor in centru. Insa, acestea avand familie, a doua zi au venit dupa ele si fetele s-au intors pe strada pentru ca ele nu locuiesc cu parintii. Rugam cetatenii sa nu isi mai retraga plangerile dupa ce prejudiciul a fost recuperat. Din comoditate, multi isi retrag plangerile'' a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Traian Morar.

 

Comenteaza