Cele mai frumoase locuri din Transilvania, pe o pagină de Facebook. FOTO spectaculoase

Cele mai frumoase locuri din Transilvania, pe o pagină de Facebook. FOTO spectaculoase
Un clujean strânge într-un singur loc cele mai frumoase fotografii cu cele mai frumoase zone ale Transilvaniei, în încercarea de a le arăta străinilor şi o altă faţă a României.

Alin Niculescu are 32 de ani şi s-a mutat în Cluj-Napoca în 2006, din Timişoara, iar acum administrează pagina de Facebook „From Transylvania with love", unde adună fotografii cu locuri pitoreşti din Ardeal. „Am creat pagina acum două săptămâni şi în fiecare zi caut fotografii spectaculoase cu locuri din Transilvania, cărora le adaug şi câte o descriere", spune Niculescu pentru ziuadecj.ro.

Munca nu e puţină: flickr, Facebook, diverse bloguri şi site-uri, toate sunt periate zilnic de cameramanul clujean. „Caut pe google, la imagini, tot felul de termeni, astfel încât să îmi apară fotografii cât mai artistice".


Ce diferenţiază această pagină de multe altele? „Sunt multe pagini care promovează Transilvania, dar nu toate au fotografii chiar OK. Scopul este să promovezi Transilvania prin fotografii super tari, decât mult şi prost mai bine puţin şi bun. Îmi ia ceva timp până le caut, dar rezultatul merită", explică Alin Niculescu. De ce face asta? „Sunt o mulţime de ştiri pe televiziune în care se relatează că diverse personalităţi au vizitat România. Fals! Au vizitat Transilvania în general, mănăstirile din Bucovina şi Delta Dunării; eu am ales să promovezi Transilvania!", explică clujeanul.

De ce a ales să promoveze Ardealul, în care locuieşte de 6 ani, şi nu Banatul unde s-a născut şi a locuit până să se mute în Cluj? "Am ales sa promovez Transilvania pentru că acum aici stau, şi sunt locuri foarte frumoase aici, pe multe dintre ele le-am şi văzut; în plus, acum nu aş mai da Clujul pe Timişoara", spune Niculescu.

Vezi aici pagina de Facebook

Comenteaza