CENTENAR. Huiduieli la parada de la Alba Iulia. Ultraşii anunţă că vor boicota Jandarmeria

CENTENAR. Huiduieli la parada de la Alba Iulia. Ultraşii anunţă că vor boicota Jandarmeria
| Foto: cotidianul.ro

Pe Facebook a fost creat evenimentul ”Interzis Jandarmeriei Române să defileze de 1 Decembrie 2018”, asumat de o revistă, prin intermediul căruia suporterii echipelor de fotbal anunţă că vor huidui jandarmii dacă vor defila la ceremonialul militar de la Alba Iulia.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Pentru toate abuzurile făcute asupra suporterilor, pentru toate bătăile date jurnaliştilor, suporterilor, cetăţenilor acestei ţări, pentru toate înscenările pe care le-au făcut, începând cu 13-15 iunie 1990 şi continuând pe cele pe care le-am demascat deja, ianuarie 2012 şi protestele recente din Piaţa Victoriei, noi, Revista Ultra, anunţăm în mod oficial că Jandarmeria Română nu are ce căuta în cadrul defilării militare organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. La an aniversar, la 100 de ani de la Marea Unire, să-i vedem pe jandarmi defilând nu ar fi decât o altă înjosire la care poporul român este supus. Dacă Jandarmeria Română nu va avea decenţa să se retragă de la parada de 1 decembrie, atât la Alba Iulia, cât şi în Bucureşti, vă invităm sa îi oferiţi ceea ce merită sau să vă întoarceţi cu spatele la defilarea jandarmilor, ridicând aceleaşi degete pe care Florin Iordache le arată românilor”, se arată în descrierea evenimentului, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Jandarmeriei Alba vor defila, la fel ca în fiecare an, de 1 Decembrie, în cadrul ceremonialului militar. Alături de ei vor defila poliţişti, pompieri, ofiţeri SRI şi militari, respectiv elevi ai şcolilor militare.

Politicienii şi societatea civilă, în schimb, îndeamnă la calm, considerând neavenite protestele de 1 Decembrie.

Întrebat de astfel de boicotări, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a spus, în urmă cu două săptămâni, că ”trebuie să fii foarte meschin” şi să ai ”un suflet foarte mic şi negru” pentru a huidui efectivele de jandarmi la defilarea de Ziua Naţională.

”Am aflat cu jandarmeria că vor să se întoarcă cu spatele. Este un lucru al nostru. Nu vreau să fac educaţie. La noi toată lumea este în aceeaşi găleată (...) Eu despre Jandarmeria din Alba Iulia, pe care îi cunosc bine şi cu care colaborăm foarte bine, chiar foarte bine, nu aş putea să fac lucrul acesta. Poate la Bucureşti s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Aţi văzut, ştiţi prea bine cum se modelează imaginile, nu ţin partea nimănui. Aş vrea să văd şi eu să văd toate filmele, nu bucăţele pe care le-am văzut, am văzut mai mult poate decât aţi văzut dumneavoastră, dar aş vrea să difuzeze cineva toate filmele de acolo să se vadă cine în cine a dat. Ce e drept acolo au scăpat caii. Nu ţin partea nimănui. Să foloseşti 1 Decembrie pentru chestiuni de genul ăsta mi se pare că trebuie să fi foarte meschin şi să ai un suflet mic, mic, mic şi negru. Şi să te doară capul că te-ai născut. Trebuie să ai un suflet mic”, a spus Hava.

Primarul consideră că, dacă la Alba Iulia va boicota cineva jandarmeria, nu va strica sărbătoarea, deoarece nimeni nu îi va băga în seamă.

”Am mai auzit şi de chestiuni de genul ăsta, că vin unii să protesteze de nu ştiu unde. Domnule, chiar aici v-aţi găsit la 1 Decembrie, la 100 de ani, să protestaţi? O să vă bage cineva în seamă? Eu vă garantez că nu vă bagă nimeni în seamă! Decât că o să faceţi un gest mic, negru, amărât, gârbovit, sărbătoarea nu ne-o strică, că vor sta cu spatele la jandarmi (...) e problema lor. Nouă nu ne strică sărbătoarea. Nici măcar nu o să mă uit încolo”, a mai spus Hava.

La rândul ei, premierul Viorica Dăncilă a declarat, întrebată despre protestul anunţat pe Facebook pentru 1 decembrie, că Ziua Naţională trebuie să unească, nu să dezbine, fiind prea importantă pentru a fi organizate acţiuni de protest.

„Cred că măcar acum, când se apropie Ziua Naţională, ar trebui să dăm dovadă de mai multă unitate. Este o zi importantă pentru fiecare român, este o zi importantă pentru România, este important ce mesaj dăm generaţiilor următoare, ce mesaj dăm pentru celelalte state şi cred că toate aceste elemente trebuie să le aibă în vedere orice bun român. Fiecare are dreptul să fie nemulţumit, să meargă la proteste, dar eu cred că Ziua Naţională e prea importantă pentru noi ca să avem astfel de manifestări. Este ziua care trebuie să ne unească, nu să ne dezbine”, spunea Dăncilă.

La Alba Iulia, în minivacanţa de 1 Decembrie, sunt aşteptaţi peste 100.000 de vizitatori.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza