Centrul Clujului, împânzit de poliţişti în weekend

Centrul Clujului, împânzit de poliţişti în weekend
Poliţiştii clujeni au desfăţurat la sfârşitul săptămânii trecute o amplă acţiune în zona centrală a municipiului, cu efective mărite, pentru prevenirea faptelor antisociale.

Ei au acţionat cu precădere în zona piețelor Unirii, Mihai Viteazu, Gării și Muzeului, fiind efectuate controale în localuri publice, case de amanet, unități bancare, case de schimb valutar.

În cadrul raziei au fost verificate 33 de unităţi bancare, case de amanet, case de schimb valutar şi staţii peco. De asemenea, au fost verificaţi 39 de agenţi de pază şi controlate şase localuri publice.

"În urma verificării localurilor publice, poliţiştii au constatat nereguli privind funcţionarea a două dintre acestea, situate în zona Pieței Muzeului și străzii Horea. Astfel, au fost aplicate sancţiuni în valoarea totală de 4.000 de lei pentru nerespectarea programului de funcţionare prevăzut în autorizaţie, respectiv funcţionare fără autorizaţie în acest sens, neafişare preţuri, servirea persoanelor aflate în stare avansată de ebrietate cu băuturi alcoolice", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj. 

Totodată, au fost legitimate 127 de persoane, cinci dintre acestea, bănuite de comiterea unor fapte ilicite, fiind conduse la sediul unităţii. 

În total, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni şi 27 de contravenţii, 12 dintre acestea fiind pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică.

În acţiuni au fost angrenaţi peste 30 de lucrători, poliţişti de ordine publică şi investigaţii criminale, precum şi jandarmi şi poliţişti locali.

Etichete
Comenteaza