Centrul Medical Transilvania, vizitat de ambasadorul Danemarcei

Centrul Medical Transilvania, vizitat de ambasadorul Danemarcei
Ambasadorul Danemarcei în România, Michael Sternberg, a vizitat ieri Centrul Medical Transilvania, singura investiţie daneză din Cluj, în valoare de 3 milioane de euro, la un an de la inaugurarea sa.

"Sunt în Cluj pentru prima dată, iar astăzi vizitez această investiţie daneză de care suntem foarte mândri. Avem specialităţi medicale daneze, dar şi tehnologie care vine la Cluj prin această clinică. Mi-aş dori să existe o clinică similară şi în Bucureşti", a declarat Michael Sternberg.

Ambasadorul a fost încântat de Centrul Medical Transilvania. "Cred că, dacă eşti un profesionist în medicină, lucrezi ca un profesionist şi este o provocare să vii în Cluj, simţi că poţi contribui. Cred că e o iniţiativă bună, fiind educat în Cluj, să revii aici după ce ţi-ai petrecut mai mulţi ani în Danemarca şi Norvegia. Ne dorim să vedem mai multe iniţiative de acest gen în sistemul medical românesc", a declarat Sternberg. Conform acestuia, salariul mediu brut al unui medic în Danemarca este de 5.000 de euro pe lună.

Acesta variază însă în funcţie de vechime şi de specialitate. În cadrul Centrului Medical Transilvania lucrează peste 40 de medici, tehnicieni licenţiaţi în radiologie şi imagistică şi asistenţi medicali. "Suntem onoraţi de vizita domnului ambasador Michael Sternberg la un an la inaugurarea clinicii noastre, care este singura investiţie daneză din serviciile medicale în ţara noastră. Am încercat să ocupăm toată plaja de specialităţi medicale, ca pacientul să nu fie trimis de la o clinică la alta. Avem recoltare de analize medicale, imagistică medicală, mamografie. Ocupăm întreaga plajă de specialităţi medicale. Pot avea loc aici intervenţii chirurgicale de nivel ambulator în domeniul ORL, chirurgie plastică reparatorie", a explicat directorul medical al centrului, Iulian Opincariu. Clinica are un aparat RMN şi un computer tomograf care provin de la firma Phillips. "Calitatea imaginilor e foarte bună. Ne specializăm pentru examinări care nu se fac în altă parte sau cu un timp de execuţie mai îndelungat prin traininguri", a declarat Opincariu. Investiţia în clinica medicală este de 3 milioane de euro. "Investiţia a fost făcută în urmă cu un an, iar tarifele sunt foarte accesibile pentru pacienţii din Cluj", a precizat Khaled Arif, proprietarul clinicii.

 

 

Etichete
Comenteaza