Cercul Donatorilor din Cluj. ABC-ul clujenilor: Acţiune. Beneficiu. Comunitate

Cercul Donatorilor din Cluj. ABC-ul clujenilor: Acţiune. Beneficiu. Comunitate
A treia ediţie a Cercului de Donatori din Cluj va avea loc astăzi, la Fabrica de Pensule, începând cu ora 19. Clujenii sunt aşteptaţi să participe la eveniment şi să se implice în comunitate.

După ce în luna aprilie Fundaţia Comunitară Cluj a donat o sumă importantă de bani pentru Spitalul de Urgenţe pentru Copii, FCC revine cu un alt proiect prin care ajută clujenii.

Cea de-a treia ediţie a evenimentului Cercul de Donatori Cluj are loc joi, 15 mai 2014, la Fabrica de Pensule începând cu ora 19.00. Ediţia curentă este una tematică, conceptul acestei ediții se construieşte fix în jurul ideii de schimbare: a valenţelor lucrurilor sau locurilor comune existente şi de transformare a lor în ceva util, revitalizant, benefic pentru comunitate.

În acest sens, tema ediţiei e: MINI ABC - Acţiune. Beneficiu. Comunitate

"Prin Cerc punem resurse împreună pentru proiectele Clujului. Membrii reţelei CDC, unii dintre ei şi donatori, au propus conceptul acestei ediții şi proiectele pe care ne invită să le susținem, punându-ne resursele împreună în cadrul acestu mecanism care este Cercul de Donatori Cluj. Cercul este un mecanism de crowd funding off line - donaţii colective pentru schimbare socială - în care donatorii au leadershipul în propunerea inițiativelor pe care doresc să le susţină", declară Simona Şerban, Director executiv Fundația Comunitară Cluj.

Clujenii sunt aşteptaţi de FCC cu idei şi proiecte. Cele mai bune proiecte sunt selectate după care sunt propuse în cadrul Cercului de Donatori Cluj, pentru a-și găsi finanțare și, astfel, materializare. Cele mai bune idei sunt susţinute prin donații, care pot fi în bani sau în orice altceva e nevoie pentru demararea proiectului.

Primele două ediții ale Cercului de Donatori Cluj, organizate anii trecuţi, au mobilizat 46.650 lei din care 9.050 lei în contravaloare inkind, iar din aceşti bani au fost susţinute 6 proiecte din arii diverse.

 

Comenteaza