Ceremonie religioasă la Câmpia Turzii, pentru militarii morţi. Sicriele, date familiilor pentru înmormântare

Ceremonie religioasă la Câmpia Turzii, pentru militarii morţi. Sicriele, date familiilor pentru înmormântare
O ceremonie religioasă a avut loc, duminică, la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, unde au fost aduse de la Sibiu, cu o aeronavă militară, sicriele cu trupurile neînsufleţite a cinci dintre cei opt militari morţi în accidentul de elicopter, ulterior acestea fiind predate familiilor.

 

O aeronavă militară a adus, duminică, în jurul orei 16.00, la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, de la Sibiu, sicriele cu trupurile a cinci militari morţi în accidentul de elicopter, acestea fiind învelite cu tricolorul naţional şi aşezate pe mese acoperite cu pânză neagră, transmite mediafax.ro

Pe pistă a avut loc un ceremonial militar şi religios la care au asistat familiile celor decedaţi, cu lumânări aprinse în mâini, personalul bazei şi oficialităţi locale din Câmpia Turzii şi Turda, slujba de pomenire fiind oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

Astfel, au fost aduse de la Sibiu sicriele cu trupurile lui Arthur Grigore Palfi, Vasile Marian Gădălean, Rareş Cosmin Moldovan, Dorin Fodor şi Constantin Dorin Filip care au fost, ulterior, urcate în camioane militare şi predate familiilor.

Arthur Palfi şi Rareş Moldovan vor fi înmormântaţi luni, la ora 11.00, la Cimitirul Militar din Cluj-Napoca, Dorin Fodor la Ţaga, judeţul Cluj, marţi la ora 11.00, Vasile Gădălean la Bonţida, judeţul Cluj, marţi, la ora 13.00, şi Constantin Dorin Filip, la Târnăveni, judeţul Mureş, marţi la 13.00.

Anterior, o ceremonie similară a avut loc pe platoul din incinta Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, unde s-au aflat sicriele cu trupurile tuturor celor opt militari morţi în accident, aduse de la Laboratorul de Medicină Legală Sibiu, la eveniment fiind prezenţi, alături de rude, prieteni, colegi şi oficialităţi, preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Trei dintre sicrie au fost urcate în camioane pentru a fi transportate în Slatina, Piteşti şi Alba Iulia pentru a fi predate familiilor, iar celelalte cinci au fost urcate într-un avion militar şi duse la Câmpia Turzii.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Trupurile militarilor morţi în accidentul aviatic au fost duse, vineri seară, la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Sibiu, pentru a fi făcute autopsiile.

Ancheta în cazul accidentului a fost preluată de Parchetul Militar Cluj.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza