Cerere către DSP Cluj să testeze apa din băile Pata Rât, suspectată că ar fi toxică sau periculoasă pentru sănătate

Cerere către DSP Cluj să testeze apa din băile Pata Rât, suspectată că ar fi toxică sau periculoasă pentru sănătate
| Foto: Stiri de Cluj

Un fost deputat de Cluj cere Direcției de Sănătate Publica Cluj să teste calitatea apei din zona Pata Rât (n.red. groapa de gunoi a oraşului) în care se îmbăiază clujenii. 

''După ce am citit o noua stire despre baile sarate din Pata Rat, citita de peste 50.000 de oameni, m-am simtit obligat moral fata de concetatenii mei sa stim ce calitate are apa in care se imbaiaza aproape de gunoaiele din Pata Rât. Stirea atrage atentia nu doar datorita apropierii de gunoi, ci si pentru ca clujenii isi doresc bai sarate in localitate, se tanjeste dupa asa ceva in lipsa strandurilor. Va tin la curent cu raspunul la sesizare catre Directia de Sănătate Publica Cluj. Totusi, daca stiti pe cineva ce poate face voluntar teste similare de calitate a apei, dati un semn, mai ales daca se mușamalizează cazul, asa cum a mai facut DSP in cazul depozitelor care trebuie sa fie legal la 1 km distanta, dar ei au avizat si la 300 de metri de locuintele construite de primarie (depozitul Salprest).

In atenția directorului Mihai Moisescu,

Catre Direcția de Sănătate Publica Cluj

Subsemnatul Adrian Dohotaru, domiciliat în Cluj-Napoca..., mail adi.dohotaru@gmail.com, solicit in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de ordin public:

1. Rezultatul unui test de calitate a apei sarate din Pata Rat si a namolului, mai ales ca clujenii se imbaiaza frecvent in apropierea gropii de gunoi, unde au mai fost scurgeri de levigat. Detalii - https://www.stiridecluj.ro/.../baile-de-la-pata-rat...
2. Copie a unui aviz de la DSP pt depozitul temporar RADP din subordinea Primariei. Cand expira avizul si din moment ce sunt depozite temporare, cand se preconizează a fi inchise?
3. Dacă nu afectează levigatul oamenii din balti, in ce măsură ii afecteaza mirosul care vine din rampele temporare? Se pot face estimari oficiale? Lucru valabil si pentru familiile relocate forțat de Primărie in Pata Rat.
4. In cazul in care constatati lipsa de sustenabilitate a unor bai sarate atat de aproape de depozite de deseuri, ati participa la un grup de lucru cu scopul de a identifica bai sarate in perimetrul municipiului pentru a avea asemenea localităților Turda, Cojocna, Dej si altele din judet si orasul Cluj Napoca un ștrand cu apa sărată?

Doresc răspuns la adresa de mail.
Cu stimă,
Adrian Dohotaru
Asociația SOS'', transmite fostul deputat de Cluj. 

Comenteaza