Certificat de "sănătate" pentru Aeroportul Cluj

Certificat de "sănătate" pentru Aeroportul Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este primul aeroport din România și, de asemenea, printre primele din Europa care a obținut “Airport Council International Health Accreditation”.

Acreditarea a fost obținută ca urmare a implementării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV-2 și este o recunoaștere internațională a eforturilor și a angajamentelor asumate de Aeroportul Internațional Cluj pentru asigurarea unor standarde de înaltă calitate în ceea ce priveste siguranța și sănătatea pasagerilor, a angajaților și a tuturor partenerilor care își desfășoara activitatea pe aeroport.

Programul de măsuri implementat de Aeroportul Internațional Cluj, în urma căruia a fost obținut certificatul de acreditare, a fost întocmit în acord cu  cerințele și standardele internaționale recomandate  de Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO), în conformitate cu Protocolul Covid-19, elaborat de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) și legislația națională.

“Această acreditare internațională confirmă încă o dată că obiectivul principal al Aeroportului Cluj este siguranța, securitatea și sănătatea pasagerilor. Apreciez în mod deosebit efortul extraordinar depus de angajații aeroportului,  de instituțiile și societățile din perimetrul aeroportului pentru realizarea condițiilor corespunzătoare pentru companiile aeriene, pentru pasageri, pentru obținerea acestui certificat și pentru relansarea activității”  a declarat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Cluj.

Totodată, Viorel Federiga președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Cluj a declarat: "Siguranța și sănătatea pasagerilor  este  una dintre principalele priorități pentru noi, de aceea am depus, încă de la începutul pandemiei Covid-19  toate eforturile pentru a asigura cele mai bune condiții pentru pasagerii, angajații și partenerii Aeroportului Cluj. Prin obținerea acestui certificat de acreditare eforturile noastre sunt recunoscute la nivel internațional”.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este primul aeroport regional al țării din punct de vedere al traficului de pasageri, anul trecut înregistrând un număr de aproape 3 milioane de pasageri.

loading...
Comenteaza