Certificatul verde digital al UE a trecut testul informatic în România

Certificatul verde digital al UE a trecut testul informatic în România

Andrei Baciu a anunțat că sistemul informatic pentru implementarea certificatului verde digital al UE este pregătit și a fost testat cu succes în România.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Vicepreședintele CNCAV a precizat că și Polonia, Portugalia și Letonia au făcut verificări pentru interconectarea sistemelor informatice. Certificatul ar urma să fie disponibil în UE de la începutul lunii iulie.

Certificatul verde digital al UE a trecut testul informatic în România. Cum va arăta

Secretarul de stat a precizat și ce cuprinde certificatul digital, dar și cum se realizează verificarea pentru emiterea documentului. "Ca orice document oficial, certificatul digital UE conține datele de identificare ale celui care îl solicită: numele și prenumele, data nașterii, statul membru emitent, date medicale privind categoria pentru care se emite documentul, precum și un identificator unic al certificatului.

Verificarea pentru emiterea certificatului se va realiza:
- din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19;
- din aplicația Corona-Forms pentru persoanele care au un test negativ în ultimele 72 de ore și persoanele care s-au recuperat după infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

"Certificatele verzi digitale UE sunt gratuite și vor facilita călătoriile în blocul comunitar european fără restricții epidemiologice, nefiind îngrădită libertatea de mișcare. Documentul va putea fi tipărit sau folosit direct de pe telefonul mobil. În acest fel, timpul de așteptare în aeroporturi va fi extrem de redus, doar cât este scandat codul QR. Acest certificat ar urma să fie disponibil în Uniunea Europeană de la începutul lunii iulie", a mai transmis Andrei Baciu.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza