Cetăţenii maghiari cercetaţi pentru plăcuţa cu Kolozsvar au fost eliberaţi

Cetăţenii maghiari cercetaţi pentru plăcuţa cu Kolozsvar au fost eliberaţi
Audierile celor patru persoane prinse de poliţie în această dimineaţă în timp ce montau o plăcuţă cu înscrisul "Kolozsvar" la intrarea în oraşul Cluj-Napoca s-au încheiat după ora 16:00, potrivit consulului general al Ungariei la Cluj, Szilagyi Matyas.

"Le-am asigurat translator, un colaborator de-al nostru, şi am primit informaţii că nu mai este necesar să stea la poliţie. Nu am informaţii despre traseul lor de acum încolo, dacă îşi continuă concediul în România sau se întorc în Ungaria", a explicat consulul.

Maghiarii au fost surprinşi în această noapte în timp ce încercau să monteze o plăcuţă cu "Kolozsvar" la una din intrările în oraş. Aceştia au afirmat că aveau plăcuţa de la un bâlci şi intenţionau doar să se fotografieze cu ea. Cercetările vor continua cu cei patru în stare de libertate, cel mai probabil la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Vezi detalii aici

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, Alma Brehariu, nu a confirmat informaţia potrivit căreia cercetările celor patru cetăţeni maghiari cercetaţi ar fi fost încheiate. "Sunt informaţii din anchetă, care nu pot fi făcute publice", a spus ea.

Comenteaza