Cetăţenii, păziţi de jandarmi. Peste 700 de misiuni executate în aprilie

Cetăţenii, păziţi de jandarmi. Peste 700 de misiuni executate în aprilie
Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alexandru Vaida Voevod (IJJ) Cluj sunt mereu pe baricade, veghind la menţinerea ordinii publice. Astfel, în cursul lunii aprilie au efectuat peste 700 de misiuni.

În total au fost executate 735 de acţiuni, dintre care cele mai multe, 414, au fost misiuni de menţinere a ordinii publice în mediul urban şi rural, în staţiunile montane şi pe traseele turistice adiacente, în timp ce alte 136 s-au desfăşurat în timpul manifestărilor de protest, sportive şi cultural-artistice.

Pe lângă acestea au mai fost efectuate 12 acţiuni de intervenţie, 129 pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere, iar 44 au fost executate în cooperare cu alte instituţii, precum Poliţia, Parchetul, organele silvice, executorii judecătoreşti, ITM Cluj, DIICOT sau RENEL. 

În cadrul lor au fost constatate şase infracţiuni cu cinci autori reţinuţi şi au fost aplicate 110 amenzi contravenţionale pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru comerţ ilicit, în valoare de peste 30.000 lei, în timp ce 97 de persoane au fost sancţionate cu avertisment scris.

Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Comenteaza