Cetăţenii, poliţişti de ocazie: au sărit în ajutorul unei victime şi i-au venit de hac unui hoţ

Cetăţenii, poliţişti de ocazie: au sărit în ajutorul unei victime şi i-au venit de hac unui hoţ
Clujenii au dat joi după-masa o dovadă veritabilă de spirit civic: au prins şi reţinut până la venirea Poliţiei un hoţ ce ar fi furat un telefon mobil.

Întâmplarea a avut loc într-un salon de înfrumuseţare situat pe strada Bucureşti. Cercetările au arătat că un tânăr de 19 ani din Baciu ar fi sustras un telefon mobil din incinta acestuia, însă a fost surprins de persoana vătămată, în sprijinul căreia au venit cetăţenii prezenţi în zonă.

Fapta a fost reclamată printr-un apel la 112, iar poliţiştii ce s-au deplasat de îndată la faţa locului au depistat asupra tânărului telefonul mobil, pe care l-au returnat victimei.

Cu această ocazie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au ţinut să felicite clujenilor pentru iniţiativa lor.

"Le mulţumim cetăţenilor pentru spiritul civic de care au dat dovadă şi reamintim tuturor cât de important este sprijinul activ dat celor în nevoie şi autorităţilor. Chiar dacă pentru unii spiritul civic înseamnă a-ţi „pierde" timpul cu declaraţii la poliţie, nu trebuie să uităm faptul că mâine putem fi noi cei cei care au nevoie de ajutorul celor din jur. A nu fi nepăsător la ceea ce se întâmplă în jurul tău și a sesiza poliţia atunci când ceva sau cineva ţi se pare suspect, nu îi ajută numai pe ceilalți, ci și pe tine!", au transmis ei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,, furt'', faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

Comenteaza