Chinteni, sat fără poliţişti VIDEO

Chinteni, sat fără poliţişti VIDEO
Comasarea posturilor de poliţie rurală a băgat spaima în locuitorii comunelor clujene. Oamenii nu se simt protejaţi în faţa infractorilor şi cred că puţinii poliţişti rămaşi nu pot face faţă. Autorităţile spun însă că oamenii legii îşi fac treaba fără probleme. Mai mult, poliţia dă asigurări că rata infracţionalităţii la sate este chiar în scădere uşoară.

La sediul de poliţie din Chinteni nu era nimeni la sfârşit de săptămână. Doar un număr de telefon afişat în fereastră. Singurul poliţist care a mai rămas în zonă era plecat cu treburi prin comună şi ne-a transmis că se descurcă foarte bine şi singur. În schimb, localnicii spun că stau cu frica în sân de teama hoţilor.

"Îi rău, se întâmplă multe, apelezi la ăsta, până vine ăsta... Erau trei poliţişti şi acum a mai rămas unul", spune o localnică.

Primăriţa din Chinteni îi asigură însă pe oameni că situaţia este sub control şi că temerile acestora vin din lipsa de informare pe care ar fi trebuit să o facă mai marii ministerului de interne.

"În acest moment, cetăţenii se deplasează spre postul de poliţie şi, dacă cumva, colegul de la post este plecat la Cluj cu alte probleme pe care le are de rezolvat, sau în altă parte, găsesc uşa închisă, intră în panică", spune primarul Lucia Suciu.

La sediul fiecărui post de poliţie comunală îşi desfăşoară activitatea câte un poliţist care are atribuţii atât pe linia cunoaşterii populaţiei cât şi a soluţionării plângerii cetăţenilor. Subliniem faptul că prin reorganizarea poliţiei în mediul rural nu a fost îndepărtat poliţistul din comună, arată şi purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Alma Brehariu.

În judeţ existau 75 de posturi de poliţie locală, însă după comasare au rămas doar 9.

Reporteri Claudia ROMITAN, Ciprian ARON

Imagine Călin FEDELEŞ

Comenteaza