Cinci turişti, rămaşi blocaţi pe Transalpina, pe un drum închis circulaţiei

Cinci turişti, rămaşi blocaţi pe Transalpina, pe un drum închis circulaţiei
Un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba s-a deplasat în zonă după ce cinci persoane au rămas blocate pe Transalpina, între judeţele Alba şi Vâlcea.

Cei cinci au fost coborâţi cu ajutorul jandarmilor, după ce maşina în care se aflau nu a mai pornit. Potrivit unui comunicat de presă trimis, miercuri, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba, cinci persoane au rămas blocate pe Transalpina, între judeţele Alba şi Vâlcea, după ce s-au aventurat pe un drum închis circulaţiei.

„Jandarmeria Alba a fost informată telefonic, marţi, la ora 23.30, în urma unui apel S.N.U.A.U. - 112, despre faptul că cinci persoane adulte au nevoie de ajutor, deoarece maşina în care se aflau a rămas blocată pe drumul naţional 67 C (Transalpina). La ora 1.30 subofiţerii au ajuns la faţa locului, zona Pasul Tărtărău şi s-au deplasat un kilometru în judeţul Vâlcea unde au identificat autoturismul care avea probleme la motor nemaiputând fi pornit. La sosirea echipajului de jandarmi turiştii se aflau în stare bună de sănătate", spun reprezentanţii IJJ Alba.

La scurt timp, la faţa locului a ajuns şi un echipaj de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Vâlcea şi împreună au condus persoanele la o cabană din zona Obârşia Lotrului.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Marius Adrian Ştefan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că porţiunea de drum spre Obârşia Lotrului este, în continuare, închisă circulaţia, cu toate că partea carosabilă a fost deszăpezită.

 

 

Comenteaza