Cine amendează călătorii care miros urât sau fac gesturi obscene în autobuzele din Cluj. Întrebare pentru șeful Poliției Locale: "Îl miroase?"

Cine amendează călătorii care miros urât sau fac gesturi obscene în autobuzele din Cluj. Întrebare pentru șeful Poliției Locale: "Îl miroase?"

Primăria Cluj-Napoca a schimbat regulamentul privind normele de conduită în mijloacele de transport în comun. 

Întrebat cine anume îi va amenda pe călătorii care încalcă noul regulament, șeful Poliției Locale din Cluj-Napoca a declarat: "Sunt acei controlori de la CTP", a spus Marcel Bonțidean la un post de radio local. Moderatorul a plus: "Îl va mirosi?", la care șeful Poliției Locale din Cluj-Napoca a replicat: "Nu îl miroase, dar călătorii sesizează. Și inclusiv șoferii de pe autobuze. Sunt camere video care sunt legate la dispeceratele CTP, îl vezim cum arată. Îl amendează CTP, îl dă jos de pe autobuz". 

Conform noului regulament adopat în ultima ședință de Consiliu Local, călătorii care poartă haine murdare sau urât mirositoare și urcă în mijloacele de transport în comun vor fi sancționați cu amendă între 100 și 200 lei. De asemenea, o atititudine jignitoare sau insutătoare la adresa șoferilor sau controlorilor se poate sancționa cu o amendă între 300 și 400 lei. Transportul de alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute este de asemenea sancționat cu amendă între 100-200 de lei.

Nici lipsa celor șapte ani de acasă nu este trecută cu vederea: noul regulament prevede amenzi pentru pasagerii care înjură sau fac gesturi obscene, în mijloacele de transport în comun. De asemenea, ar urma să fie amendați și cerșetorii, dar și persoanele care transportă bicicleta cu autobuzul.

La Cluj-Napoca normele de conduită pe mijloacele de transport în comun nu au fost actualizate din 2004.

Comenteaza