Cine e de vină pentru răsturnarea în Dunăre a ambarcațiunii cu turiști clujeni

Cine e de vină pentru răsturnarea în Dunăre a ambarcațiunii cu turiști clujeni
Barca răsturnată în Dunăre

O ambarcaţiune cu 15 turişti din județul Cluj la bord, printre care trei copii, s-a răsturnat pe canalul Sulina, în apropiere de satul Crişan, toate persoanele reuşind să se salveze.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ambarcaţiunea care s-a răsturnat pe Dunăre, în apropiere de satul Crişan, era condusă de un tânăr din satul Mahmudia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Tulcea, Amalia Ignatencu. "Ambarcaţiunea era condusă de un bărbat de 22 de ani, din localitatea Mahmudia. Deţinea permis şi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice", a declarat reprezentantul IPJ.

Turiştii transportaţi de tânărul tulcean sunt din Cluj, potrivit sursei citate. Cele 15 persoane aflate în ambarcaţiune au solicitat ajutorul autorităţilor la numărul de urgenţă 112. În sprijinul lor, la mila marină 13 a Dunării s-au deplasat reprezentanţii pichetului de pompieri din satul Crişan, trei şalupe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un elicopter al SMURD Constanţa pregătit să intervină pentru patru persoane.

"Elicopterul a fost la Tulcea, dar nu a preluat niciun pacient", a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Claudia Tatarici. O ambarcaţiune cu 15 turişti la bord, printre care trei copii, s-a răsturnat sâmbătă după-amiază pe canalul Sulina, în apropiere de satul Crişan, toate persoanele reuşind să se salveze.

Căpitanul şef al Căpităniei Portului Sulina, Radu Andricenco, a declarat că incidentul a fost cauzat, cel mai probabil, de unul dintre pasagerii ambarcaţiunii, potrivit rezultatelor preliminare ale cercetărilor demarate în acest caz. "Se pare că unul sau doi pasageri s-au ridicat în picioare în barcă şi atunci aceasta s-a răsturnat. Din fericire, toţi pasagerii purtau veste de salvare", a menţionat Andricenco.

În sprijinul celor 15 persoane, la mila 13 a Dunării, s-au deplasat reprezentanţii pichetului de pompieri din satul Crişan şi trei şalupe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, un elicopter al SMURD Constanţa fiind de asemenea pregătit să preia eventualii răniţi. "Nici una dintre persoanele consultate nu a prezentat probleme de sănătate", a precizat directorul SJA, Dumitru Vâlcu.

Căpitănia Portului Sulina continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs incidentul. Acesta este cel de-al doilea eveniment petrecut în ultimele două săptămâni pe canalul Sulina al Dunării, după ce în 26 aprilie o ambarcaţiune în care se aflau trei persoane s-a răsturnat la mila marină 8, incident în urma căruia o tânără în vârstă de 36 de ani, din satul Letea, a fost dată dispărută. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza