Foto Cine e interlopul după care s-a tras cu pistolul în Gheorgheni, urmărit de polițiști prin tot Clujul

Cine e interlopul după care s-a tras cu pistolul în Gheorgheni, urmărit de polițiști prin tot Clujul
Cine e interlopul după care s-a tras cu pistolul în Gheorgheni și a fugărit polițiștii prin tot Clujul
Cine e interlopul după care s-a tras cu pistolul în Gheorgheni și a fugărit polițiștii prin tot Clujul

În 26 ianuarie, polițiștii din Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, distrugere și neexecutarea sancțiunilor penale, fapte prevăzute de Codul penal.

În jurul orei 15:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un șofer conduce haotic pe străzile de pe cartierul Bună Ziua, din Cluj-Napoca. Echipajele aflate pe teren au fost alertate cu privire la sesizarea primită, iar autovehiculul a fost interceptat pe str. Sfântul Ion de către patrula din cadrul Secției 4 Poliție.

Bărbatul de 28 de ani nu a oprit la semnalele agenților, și-a continuat deplasarea și a acroșat două autospeciale de poliție cu care s-a încercat blocarea acestuia în trafic. Bărbatul și-a continuat deplasarea spre centrul orașului, iar pe traseu a acroșat alte două autoturisme ale unor participanți la trafic.

În contextul urmăririi, s-a făcut uz de armă în plan vertical și înspre autovehiculul urmărit, dar nicio persoană nu a fost rănită. Pe str. Soporului, autoturismul condus de bărbat a părăsit partea carosabilă, intrând în șanțul de pe marginea drumului. Polițiștii l-au extras pe bărbat din mașină și l-au imobilizat.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat prelevarea de probe biologice la unitatea medicală pentru a se stabili alcoolemia în sânge sau prezența altor substanțe interzise în organism. Totodată, s-a stabilit că nu avea permis de conducere.

Întrucât acesta a încălcat interdicția de a conduce autovehicule, stabilită printr-o pedeapsă anterioară, polițiștii s-au sesizat din oficiu și pentru infracțiunea de neexecutare a sancțiunilor penale. Bărbatul urmează să fie prezentat unității de parchet pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Cine este interlopul 

Șoferul mașinii este un client vechi al Poliției Cluj, Marcu Lingurar, de 29 de ani, cu multiple infracțiuni de tâlhărie calificată, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului, scrie EVZ.ro. ”Bănuim că vine de la o spargere și a fugit ca să nu fie prins”, a povestit un polițist care a luat parte la acțiune. În 2015, polițiștii l-au urmărit pe Marcu prin tot Clujul, fiind oprit tot ca urmare a unei acțiuni în forță. Atunci el venea de la o spargere a unui apartament din cartierul Mănăștur. 

Comenteaza