Cine este românul, de pe vasul de croazieră Diamond Princess, care a fost infectat cu coronavirus

Cine este românul, de pe vasul de croazieră Diamond Princess, care a fost infectat cu coronavirus

Bărbatul are 41 de ani şi este din Basov, Argeş. Românul nu a mai mers acasă de şase ani. Pe vasul Diamond Princess sunt mai mulţi cetăţeni români.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess, infectat cu coronavirus, este din Bascov, judeţul Argeş, a precizat, pentru MEDIAFAX, primarul din localitate. Bărbatul nu a mai venit acasă însă de şase ani.

Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul infectat cu coronavirus este din localitatea pe care o conduce. Acesta are 41 de ani şi din 2014 nu a mai venit acasă. „Este plecat din 2014. Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, a declarat Stancu.  Acesta a adăugat că nu poate da mai multe informaţii, întrucât familia a făcut o solicitare în acest sens către primărie.

Ministerul de Externe a anunţat, joi, că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. „Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetăţeanul român şi a efectuat în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităţilor nipone”, se arată în comunicatul de presă remis de MAE către MEDIAFAX.

Ministerul de Externe a adaugat că Ambasada României în Japonia menţine legătura şi cu ceilalţi cetăţeni români aflaţi pe vasul Diamond Princess.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza