Cine îl susţine pe Baba la portofoliul Educaţiei VIDEO

Cine îl susţine pe Baba la portofoliul Educaţiei VIDEO
Clujul are tradiţie în conducerea Ministerului Educaţiei. După Andrei Marga, Mircea Miclea şi Mihail Hărdău, un alt universitar din Cluj se pregăteşte să ocupe fotoliul de la Învăţământ. Nominalizarea lui Cătălin Baba, decanul Facultaţii de Ştiinţa Politice, este susţinută şi de colegii de partid dar, surpriză, şi de sindicatele din Cluj.

Preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Senat, Mihail Hărdău crede că decanul de la Ştiinţe Politice e o variantă potrivită, pentru că fostul ministru nu se mai bucura de sprijin.

"La nivelul grupului de senatori PDL şi nu am fost singurul. Am spus că dacă rămâne Funeriu eu nu-l susţin şi doresc alegeri anticipate dacă rămâne Funeriu" muscă 05:13:28 - 05:13:36 - "Eu mă bucur că e Cătălin Baba, are expertiză în învăţământ, a mai lucrat în minister şi înainte", spune Hărdău.

Reprezentanţii Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar Cluj salută nominalizarea lui Baba dar au deja şi unele cerinţe pentru viitorul ministru.

"Să aibă aceeaşi înţelepciune pentru a rezolva eşalonul secund din minister, fiindcă acolo sunt probleme şi ar trebui schimbaţi acei secretari de stat şi directori generali care spunem noi că sunt incompetenţi", transmite preşedintele SLIPC Cluj, Lucia Cojocaru.

Noul Cabinet va fi anunţat cel mai probabil mâine de premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu.

Vezi detalii despre varianta ca Baba să fie noul ministru al Educaţiei în cabinetul Ungureanu

Comenteaza