Cine va prelua interimatul la Ministerul Educaţiei după demisia lui Cîmpeanu

Cine va prelua interimatul la Ministerul Educaţiei după demisia lui Cîmpeanu
| Foto: Sebastian Burduja - Facebook

Sorin Cîmpeanu, și-a dat demisia joi seara, iar premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a acceptat demisia acestuia din funcția de ministru al Educației. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru a anunţat cine va prelua interimatul. 

Conducerea Ministerului Educaţiei va fi preluată interimar de către ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, a anunţat, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Printre variantele luate în calcul pentru Ministerul Educației se numără Ligia Deca, consilier prezidențial, Sorin Costreie, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, sau Marilen Pirtea, deputat liberal, au declarat surse guvernamentale pentru Digi24.  

Acuzat de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a dat demisia joi seara şi a publicat un şir de realizări ale mandatului său. "Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al Educaţiei. A fost o şansă şi o onoare pentru mine să încep reformarea din temelii a sistemului naţional de învăţământ.

Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam şi una şi alta. Am venit într-un moment extrem de dificil, cu dorinţa de a schimba lucrurile în bine", a scris Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook joi seara.

Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, cel care va prelua interimatul la Educaţie a comentat imediat postarea lui Cîmpeanu: ”Fapte concrete, într-un context plin de provocări. Cei care cunosc sistemul de învățământ românesc sunt datori să reflecteze la tot ceea ce a fost și la tot ceea ce este astăzi. Marele liberal Spiru Haret spunea așa: “Civilizaţia este fructul unei bătălii neîncetate şi în orice bătălie înfrângerea e posibilă, la fel ca şi victoria.”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi seară, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației și că PNL se va consulta pentru a înainta rapid o nouă propunere de ministru președintelui Klaus Iohannis.

Comenteaza