Cine vrea să fie șef la DNA, DIICOT și procuror general al României

Cine vrea să fie șef la DNA, DIICOT și procuror general al României

Ministerul Justiției a publicat vineri lista candidaților selectați să susțină interviurile pentru funcțiile de procuror general, procuror-şef al DNA și procuror-șef al DIICOT.

Pentru postul de procuror general al României:

Actualul procuror general Gabriela Scutea
Alex-Florin Florenţa, fost șef al DIICOT Timișoara, delegat în urmă cu un an la structura centrală a direcției

Pentru postul de procuror-șef al DNA:

 Actualul șef al DNA Crin Bologa
Procurorul Marius Ionuț Voineag, adjunct la Secția pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul general și fost șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din DIICOT.

Interviurile sunt programate în 20 februarie (Gabriela Scutea și Alex Florenţa) şi în 21 februarie (Crin Bologa şi Marius Voineag).

Candidații pentru șefia DIICOT:

Ioana Albani, procuror şef al Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din DIICOT, decorată de către fostul șef FBI David Comey. În 2011 a câștigat premiul pentru „Procurorul anului” de la Asociația Internațională a procurorilor.
Oana Pâțu, numită în 2020 adjunct al șefului DIICOT, care a preluat șefia interimară a direcției după ce Giorgiana Hosu a demisionat în septembrie 2020, în contextul în care soțul său a fost condamnat într-un dosar de corupție.
Alina Albu, procuror Șef serviciu delegat în DIICOT - Serviciul de combatere a criminalității organizate.

Acestea vor susține interviurile în 24 februarie. Rezultatele selecţiei pentru șefia DIICOT vor fi anunțate de Ministerul Justiţiei în 1 martie.

 Rezultatele selecţiei pentru funcțiile de procuror general și procuror-șef DNA vor fi publicate de Ministerul Justiţiei în 27 februarie.

Propunerile motivate ale ministrului Justiţiei vor fi înaintate Secţiei pentru procurori a CSM, la aceeaşi dată, pentru emiterea avizului consultativ motivat al acesteia, în termen de cel mult 30 zile de la primirea solicitării ministrului Justiţiei.

Comenteaza