Cinematograful Florin Piersic, în topul sălilor din Europa de Est.

Cinematograful Florin Piersic, în topul sălilor din Europa de Est.
Cinematograful Florin Piersic este una dintre cele mai moderne săli de cinema din Europa de Est, susţine directorul RADEF Româniafilm, Marius Iuraşcu, într-un raport al instituţiei. “În Europa de Est mai sunt doar vreo trei săli atât de performante: una la Praga, una la Moscova şi una la Kiev”, a precizat Iuraşcu.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

El spune că sala Florin Piersic este primul cinema al RADEF modernizat, reabilitat şi digitalizat. "Primul motiv este că la Cluj primăria a fost de acord să participe la reabilitarea exterioarelor, a faţadei, a trotuarului, cu firma luminoasă şi stâlpii exteriori, sumă destul de considerabilă în economia totală a cheltuielilor", arată Iuraşcu.

"Al doilea motiv este că la Cluj avem cel mai important festival de film, TIFF, care menţine România pe harta internaţională a festivalurilor de film. Iar cel de-al treilea şi cel mai important motiv pentru care am ales Clujul este faptul că Florin Piersic a acceptat ca sala să-i poarte numele", continuă acesta în raport.

Cinema-tograful Republica, transformat în Florin Piersic, a fost reamenajat în mai puţin de două luni, în urma unei investiţii de 500.000 euro, bani cu care au fost înlocuite scaunele, sistemul de sonorizare şi cel de proiecţie, iar holul de la intrare a fost renovat.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza