Cioban rupt în bătaie de un „confrate”, fără vreun alt motiv decât beţia

Cioban rupt în bătaie de un „confrate”, fără vreun alt motiv decât beţia
Agresiunea a avut loc la o stână din Sânmărghita, o localitate de lângă Dej.

La cei 48 de ani ai săi, Traian Dumitru este un cioban şi proprietar de oi destoinic având, împreună cu alţi trei inşi, nici mai mult nici mai puţin de 450 de oi, pe care le paşte pe cele 50 de hectare de păşune cumpărate de el pe raza localitatii Sânmărghita.

Abia s-a externat, după ce-a stat începând de sâmbăta trecută, după incident, la Spitalul Municipal din Dej. Are braţul stâng fracturat, pus în ghips şi capul spart de la loviturile de „măciucă" pe care le-a primit de la ciobanul unei turme din vecinătate, originar de felul lui din Branişte, judeţul Bistriţa-Năsăud.

"Era teribil de băut şi probabil, împins din spate de alţi ciobani, a venit să-l bată pe un băiat de la noi de la ciurdă. Eu am vrut să preîntâmpin evenimentul şi l-am trimis pe copil la miei, în spate, iar ciobanul s-a concentrat atunci pe mine. M-a pocnit în moalele capului şi în mână, cu o bâtă, iar eu în momentul următor m-am prăbuşit şi n-am mai ştiut de mine".

Chemată de urgenţă, salvarea l-a dus pe cioban la spitalul din Dej, iar poliţiştii care l-au căutat, pe patul de spital, l-au îndemnat să vină la Cluj pentru a obţine certificatul medico-legal, necesar plângerii penale pe care victima urmează s-o facă agresorului.

Însă aici, ghinion. Medicul responsabil de cazul lui a uitat să-şi pună semnătura, parafa şi ştampila instituţiei pe adeverinţa de spitalizare, iar ciobanul a fost trimis înapoi la Dej, pentru a-şi completa actele. "Mă-ntorc mâine, cu actele în regulă, fiindcă n-am de gând să mă las până nu-l văd pe bătăuş la puşcărie", arată Traian Dumitru înainte de a ieşi pe poarta Spitalului Judeţean.

Comenteaza