Ciocolată de casă, lactate ecologice şi ulei presat la rece, la Târgul Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri

Ciocolată de casă, lactate ecologice şi ulei presat la rece, la Târgul Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri
În cadrul Târgului Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2014, Regiunea Nord Vest, clujenii vor putea achiziţiona direct de la producătorii locali diverse produse tradiţionale, printre care se numără ciocolata de casă, lactatele ecologice şi uleiul presat la rece.

 

La târgul care se va desfăşura între 8 şi 12 octombrie în parcarea hipermarketului Cora, din cartierul Grigorescu, peste 30 de producători locali vor expune preparate tradiţionale din carne de porc, lavandă, dulceţuri tradiţionale, produse apicole, ciocolată de casă, turtă dulce, lactate, precum şi prăjituri de casă, brânzeturi ecologice provenite din gospodăriile producătorilor clujeni şi ulei presat la rece.

Pentru cei mici, pe lângă dulciurile de casă, turtă dulce, ciocolată şi prăjituri, va fi amenajat un parc de distracţii şi vor fi organizate activităţi de sculptură în fructe şi legume, precum şi un spectacol de teatru de păpuşi. Nu în ultimul rând, vizitatorii târgului se vor putea delecta cu spectacole de muzică populară tradiţională în care vor evolua interpreţi şi ansambluri cunoscute din judeţ.

Organizat în cadrul "Săptămânii europene a întreprinderilor mici şi mijlocii 2014", la târg sunt invitate să participe persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale, reprezentanţi ai IMM-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul meşteşugurilor, în special al celor tradiţionale, dar şi în domeniul artei populare şi a artizanatului.

De asemenea, pot participa asociaţiile profesionale sau fundaţiile care au ca scop promovarea meşteşugurilor şi a meseriilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual, a produselor şi serviciilor cu specific tradiţional, inclusiv din domeniul artei populare şi a artizanatului.

Târgul Regional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2014, organizat de Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociaţia Produs de Cluj, este parte a Programului Naţional Multianual pentru Susţinerea Meşteşugurilor şi a Artizanatului, obiectivul general al acestuia fiind stimularea dezvoltării meşteşugurilor şi a micii industrii din România.

Comenteaza