Cioloş: Sistemele de avertizare și informare a populației NU au funcționat

Cioloş: Sistemele de avertizare și informare a populației NU au funcționat
Fostul premier, Dacian Cioloş, a reacţionat pe Facebook după furtuna de duminică din vestul ţării în urma căreia opt persoane şi-au pierdut viaţa şi peste o sută au fost rănite, spunând că furtuna nu ar fi putut fi oprită, însă oamenii ar fi putut fi preveniţi.

"Furtuna foarte violentă din vestul țării nu ar fi putut fi oprită. Însă oamenii care și-au pierdut viața, zecile de răniți, ar fi trebuit să fie preveniți despre iminența acestui fenomen extrem.
Concluzia este simplă: sistemele de avertizare și informare a populației NU au funcționat. Este limpede că autoritățile responsabile și fiecare dintre noi trebuie să fim mai bine pregătiți și în alertă în cazul unor astfel de evenimente.
Condoleanțe familiilor lovite de furia naturii, putere și însănătoșire grabnică celor răniți", a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în urma furtunilor din vestul ţării, opt persoane au murit, iar alte 137 au fost rănite, fiind afectate 212 localităţi din 15 judeţe.

Comenteaza