Ciomăgeală cu repetiţie. L-a băgat a patra oară în spital

Ciomăgeală cu repetiţie. L-a băgat a patra oară în spital
Bătut crunt a patra oară, de către acelaşi vecin, dintr-un singur motiv: o păşune. Disputa durează de patru ani.

Pavel B., un bărbat în vârstă de 65 de ani, proprietar de vite din comuna clujeană Bobâlna, pare abonat la bătăile lui Radu T., consătean, un proprietar de oi mai tânăr decât el cu circa 20 de ani. În ultimii patru ani, de când au loc aceste altercaţii, dacă nu ciomăgeli în toată regula, se pare că victimă i-a căzut anual numai Pavel. Şi, conform mărturisirii acestuia, de fiecare dată Pavel a ajuns în spital, la Cluj-Napoca.

Miercuri, acesta se afla pe coridoarele I.M.L. Cluj, cu un aer misterios, venit să-şi reîmprospăteze certificatul medico-legal, după opt zile de şedere în spital şi o lună de tratamente, la domiciliu. Totul, deoarece în urmă cu mai bine de treizeci de zile, capul data aceasta - îi fusese crăpat de pumnul greu al lui Radu. „

Cea de-a patra încăierare a fost la fel de necinstită precum celelalte trei, şi a fost iscată de el într-un moment când nu eram atent şi nu aveam nici martori prin preajmă. "Motivul certei noastre e acela că, de ani de zile, tot încearcă să mă scoată dintr-o păşune a satului, unde ne paştem, amândoi, animalele. Eu vacile, peste douăzeci la număr şi el oile, vreo 250. Îmi cere permanent să-i fac loc turmei sale de oi şi să anunţ la Primărie că renunţ la păşune, lucru pe care-l consider inacceptabil",” povesteşte, plin de năduf, bărbatul. Explică mai departe că, dacă a fost „domn” până acum şi l-a iertat, de data asta nu va mai face lucrul acesta; îl cheamă la Tribunal şi-l face să plătească. Spune toate aceste lucruri, îns㠖 din motive incerte - nu pare foarte convins. Este chemat la cabinetul medicilor legişti şi se întoarce cu un supliment” de opt zile de îngrijiri medicale, după cele obţinute în urmă cu mai bine de o lună. Apoi se retrage, în grabă, să prindă cursa de la ora două şi jumătate, care să-l ducă până acasă.

Intrigat de ciudatul personaj, am pus mâna pe telefon şi l-am sunat pe Augustin Mureşan, primarul „matusalemic” al comunei Bobâlna, un lider cu experienţă şi multe mandate, întrebându-l care-i substratul disputei care durează de atâta timp între cei doi consăteni. Râzând cu poftă, acesta ne-a declarat următoarele: "Într-adevăr, aşa stă situaţia cu ei. Acolo e o păşune sătească, pe care noi n-am închiriat-o la niciunul, astfel că animalele ambilor o folosesc. De la ea se tot ceartă, dar şi de la câte un pahar în plus. S-au mai împăcat după bătăi şi altă dată şi cred că şi în acest caz vor face la fel. Pe deasupra, noi am organizat recent o licitaţie de păşuni şi ambii şi-au procurat deja câte un teren, separat unul de altul, aşa că nu vor mai avea nimic de împărţit de-acum încolo. Iar dacă nu vor găsi cale de împăcare, le-au mai rămas doar două soluţii: Poliţia şi Tribunalul". ”

Comenteaza