Video Cîțu, la Cluj: „Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer/ Vor fi şi centre Pfizer drive thru"

Cîțu, la Cluj: „Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer/ Vor fi şi centre Pfizer drive thru"
| Foto: captură video

Prim-ministrul Forin Cîțu a efectuat, vineri, o vizită la centrul de vaccinare de la Școala Ion Creangă din Cluj-Napoca. 

Premierul a fost însoțit de fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudan și ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode. Cîțu i-a mulțumit lui Emil Boc pentru invitație, care a fost și el prezent la eveniment. 

„Am vrut neapărat să vad centrul de vaccinare. Aş vrea să vă anunţ că începem să avem exact dozele pe care le tot anunţam, numărul de doze, acum trebuie să vină lumea să se înregistreze, să se vaccineze. Avem câteva modificări care vor apărea în zilele următoare. În primul rând vom da posibilitatea de a avea centru de vaccinare cu Pfizer drive-through. Sunt sigur că și la Cluj va fi un centru de genul în perioada următoare.

Vom creşte fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă creşterea vitezei de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, pentru a permite mai multor cetăţeni să se vaccineze. Şi vom permite companiilor, operatorilor economici, să aibă centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin în funcţie de zonă", a declarat premierul.

Cîțu a anunțat că în data de 20 aprilie, România va ajunge la capacitatea de 120.000 de doze pe zi. „Dacă românii vor să revenim la normal, trebuie să se înscrie și să vină la vaccinare. Este singura soluție de a ieși din pandemie. Trebuie să atingem borna de 5 milioane de persoane vaccinate, până la 1 iunie. Am discutat cu cei din HORECA, mi-au spus că-și vor vaccina toți angajații, operatorii economici vor și ei să se vaccineze, dar, repet, e nevoie și de cetățeni să se înscrie și să se vaccineze pentru ca să avem o vară normală”, a mai precizat prim-ministrul.

Comenteaza