Foto Clădirea Grupării de Jandarmi Mobilă din Cluj-Napoca, modernizată cu 15 mil. lei. Ministrul Bode, la inaugurare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat la inaugurarea clădirii Grupării de Jandarmi Mobilă din Cluj-Napoca, care a fost reabilitată şi modernizată printr-o investiţie în valoare de 15,1 milioane de lei. Clădirea datează din 1885 şi este monument istoric.

"Vreau să privim finalizarea acestui proiect într-un context mai larg, cel al procesului de modernizare din cadrul MAI. În urmă cu mai puţin de o lună, Unitatea specială 72 de jandarmi de la Cernavodă se muta într-un sediu nou. Investiţia de la Cluj, susţinută din fonduri bugetare, a fost demarată în anul 2015, valoarea iniţială fiind de 17,3 milioane de lei. Valoarea finală, după efectuarea recepţiei, este de 15,1 milioane de lei. Aşadar, am reuşit să facem o economie de 2,2 milioane de lei", a spus Lucian Bode.

Potrivit acestuia, la nivelul Jandarmeriei Române, în momentul de faţă sunt încă şapte unităţi în care sunt în desfăşurare lucrări de modernizare prin finanţări de la buget în valoare de aproximativ 12 milioane de lei. El a amintit şi de demararea efectivă a lucrărilor de construire a unui poligon acoperit pentru nevoile de pregătire în cazul personalului MAI şi altor structuri, proiect în valoare de peste 38 de milioane de lei.

La eveniment a participat si edilul Emil Boc: ''Investiția în infrastructură și dotări pentru cei care asigură ordinea publică contribuie la creșterea gradului de siguranță din oraș. În acest moment, Clujul este cel mai sigur oraș din România și printre cele mai sigure din lume, conform unui clasament Numbeo. Clasamentul a fost făcut luând în calcul două criterii importante: calitatea vieții și rata criminalității din cele mai importante orașe.

Am participat astăzi, alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la ceremonia de inaugurare a noului Pavilion Comandament al U.M. 0827 Cluj-Napoca, în urma finalizării lucrărilor de consolidare și modernizare.
Investiția realizată pe str. Dorobanților a fost necesară pentru a oferi celor care se află în slujba Statului Român un loc prielnic de muncă, pentru gestionarea cât mai eficientă a situațiilor dificile sau mai puțin dificile pe care le întâmpină în acest oraș.

Cu această ocazie, doresc să le mulțumesc tuturor celor care fac parte din angrenajele de ordine și siguranță publică din Cluj-Napoca, pentru eforturile și profesionalismul cu care își fac meseria. Prin munca lor, oferă încredere și o calitate a vieții ridicată pentru toți clujenii'', a transmis primarul Emil Boc.

Comenteaza