Video Clip pentru medici, lansat la Cluj. Apare si Danilet, iar vocalul este fost copil soldat în războiul civil din Liberia

Clip pentru medici, lansat la Cluj. Apare si Danilet, iar vocalul este fost copil soldat în războiul civil din Liberia

Charles Wratto și Suleyman Kuta (Go slo), activiști pentru pace din Liberia și Nigeria în cadrul Asociației Centrul pentru Pace și Prevenirea Violenței (C.P.V.P.), au decis să își arate recunoștința si solidaritatea către toți cei aflați în prima linie în lupta cu noul coronavirus prin muzică.

Aflați în Cluj-Napoca la studii, cei doi și-au dat seama cât de importante sunt cadrele medicale pentru siguranța tuturor în această perioadă și au dorit să le ofere sprijin moral, compunând împreună piesa ”Isolate”. In clip apare si judecatorul Cristi Danilet: 'A apărut un clip al unei formații rap prin care oameni de pe toate continentele mulțumesc medicilor, asistenților, infirmierele. Printre ei, și eu. Dar aici nu cânt, căci eu sunt cu rocku'.

Povestea lui Charles Wratto, fost copil soldat în războiul civil din Liberia

Copilăria lui Charles Wratto a stat sub semnul terorii. S-a născut în Liberia, ţară aflată în război civil timp de 7 ani, între 1989 și 1996. De mic, Charles a fost expus la experienţe care i-au marcat viaţa.În aprilie 1996, la doar 15 ani, Charles a fost răpit de rebeli şi obligat să devină soldat. S-a întâmplat în timpul unei lupte care a avut loc în oraşul său. Cel mai dur moment, care l-a marcat, a fost însă atunci când generalul trupei de rebeli i-a ordonat să îşi omoare cel mai bun prieten.

Războiul civil s-a încheiat la sfârşitul anului 1996. Charles a avut doar 24 de ore la dispoziţie să părăsească ţara, în caz contrar, urma să fie ucis. Traumele acelor zile îl urmăresc şi astăzi.  El trăieşte din 2011 la Cluj-Napoca şi se specializează în managementul conflictului.

Comenteaza