Clipul nou-lansatului imn al Capitalei Europene a Tineretului a fost șters

Clipul nou-lansatului imn al Capitalei Europene a Tineretului a fost șters
Imnul oficial al Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca 2015, intitulat "We are the City" şi interpretat în limba engleză de Aminda, a fost lansat joi seară la Casa de Cultură a Studenţilor. La doar 24 de ore după lansare, clipul piesei a fost șters.

Imnul a fost prezentat sub forma unui videoclip proiectat pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din oraş, versurile fiind afişate pe fundalul unor filmări de la diferite festivaluri internaţionale şi evenimente consacrate din municipiu, precum Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

"Am lansat imnul Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca 2015, intitulat «We are the city», compus la iniţiativa DJ-ului Cristian-DaDaniel RusuVersurile sunt în limba engleză, iar interpreta principală este artista Aminda. De asemenea, în materialul video apar şi primii artişti anunţaţi pentru cel mai mare eveniment din cadrul Capitalei Europene a Tineretului, Untold Festival", a spus Vlad Pop, preşedintele Federaţiei SHARE, care se ocupă de proiectul Capitala Europeană a Tineretului, pentru Mediafax.

Refrenul imnului cuprinde versurile "I am my city and my city is me/ We are the city and the city is free" ("Eu sunt oraşul meu şi oraşul meu sunt eu/Noi suntem oraşul şi oraşul este liber").

La lansarea imnului au asistat aproximativ 800 de persoane, între care principele Nicolae al României, viceprimarul Horvath Anna şi subprefectul Dan Codrean.

Proiectul Capitala Europeană a Tineretului Cluj-Napoca 2015 se derulează pe tot parcursul anului şi include peste 1.500 de evenimente, între care concerte, spectacole de teatru, proiecţii de filme, cea mai importantă manifestare fiind Untold Festival, la care vor concerta David Guetta şi Avicii.

UPDATE: Noul imn nu s-a bucurat de succes, internauții criticând dur atât versurile și interpretarea sa, cât și clipul și linia melodică. Clujenii s-au plâns de ritmul tern, plictisitor al melodiei, dar și de faptul că videoclipul are o legătură prea mică cu orașul, iar în el au fost folosite imagini de la un festival din Belgia. 

La doar 24 de ore de la lansare, clipul imnului a fost șters de pe internet, iar pe pagina de Facebook "Youth@Cluj-Napoca 2015" a fost lăsată doar varianta audio a piesei "We are the city".

Comenteaza