Cluj: Lampioane în cinstea Regelui Mihai I FOTO/VIDEO

Cluj: Lampioane în cinstea Regelui Mihai I FOTO/VIDEO
Circa 350 de lampioane au luminat, aseară, cerul Clujului pentru a marca cei 92 de ani ai Regelui Mihai I. Evenimentul a fost organizat de reprezentanţii Clubului Monarhiştilor Clujeni, în Piața Unirii.

Sute de clujeni care nu au reușit să ajungă la Palatul Elisabeta au venit, aseră, în Piața Unirii și au  înălțat lampioane pentru a-i transmite Regelui Mihai cele mai bune gânduri.

Regele Mihai I a deschis, ieri, porțile Palatului Elisabeta tuturor celor care au dorit să-i ureze la mulți ani cu ocazia zilei de naștere și a zilei onomastice. Majestatea Sa a împlinit 92 de ani în ziua de 25 octombrie 2013, iar în ziua Sfinților Mihail și Gavriil a sărbătorit public ziua de naștere, împreună cu cea onomastică. În jurul orei 11 regele Mihai a ieşit pe balconul palatului, alături de principele Radu, principesa Margareta, respectiv prinţul Nicolae, salutând mulţimea prezentă. Suvernaul a fost aclamat de mulţime şi i s-a cântat "Mulţi ani trăiască!". Vizitatorii prezenţi au scandat timp de mai multe minute "Trăiască regele!"

Regele Mihai I a urcat pe tron acum 86 de ani, în 1927, la vârsta de 6 ani, atunci când bunicul său Regele Ferdinand I a murit. Regele Mihai I a fost apoi tutelat de o regenţă condusă de unchiul său, Principele Nicolae al României. Din 2004, Majestatea Sa Regele Mihai şi Majestatea Sa Regina Ana locuiesc la Aubonne, în Elvetia.

 

 

 

Comenteaza