Cluj-Napoca are cea mai bună rată de vaccinare din ţară: peste 40%

Cluj-Napoca are cea mai bună rată de vaccinare din ţară: peste 40%
| Foto: istockphoto

De la începutul campaniei de vaccinare, clujenii au fost dornici să îşi facă vaccinul, înţelegând că e cea mai bună metodă de a ţine sub control pandemia de COVID-19 şi sperând că viaţa va reneni la normalitate. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Peste 40% din populaţia municipiului Cluj-Napoca s-a vaccinat deja împotriva COVID-19. Procentul acesta este în continuă creştere, mai ales după deschiderea centrului drive-thru, unde sunt vaccinaţi zilnic în jur de 1.000 de oameni. 

Rata infectărilor a scăzut în doar trei săptămâni de la peste 8 cazuri la mia de locuitori, la 3,16 în municipiul Cluj-Napoca, potrivit ultimelor date publicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj. Luni s-a decis anularea restricțiilor de weekend pentru oraș.

Județul Cluj a ajuns la o rată de infectare de 3,16 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, aflându-se la un pas de a ieși din scenariul roșu. Magazinele şi terasele rămân deschise în oraş până la ora 21, însă ciculaţia pe timp de noapte rămâne restricţionată în intervalul 22 şi 5 dimineaţa. 

Oamenii au conştientizat pericolul, însă intervalul în care a scăzut rata de incidenţă a coincis cu intervalul în care în municipiu au fost aplicate măsurile suplimentare de restricţii, a precizat prefectul Clujului într-o intervenţie la Digi.24.   

"La Cluj oamenii sunt responsabili şi cu ajutorul sistemului medical şi al cetăţenilor plus al administraţiei locale şi judeţene, o apucăm încet dar sigur oe o traiectorie bună”, a declarat acum câteva zie primarul Emil Boc.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza