Cum pot vota la alegerile europene străinii care locuiesc în Cluj

Cum pot vota la alegerile europene străinii care locuiesc în Cluj

Cetățenii țărilor UE care locuiesc în Cluj-Napoca trebuie să se înscrie pe listele electorale speciale pentru a putea să voteze la alegerile pentru Parlamentul European.

Primăria munincipiului Cluj-Napoca aduce la cunoștință publică faptul că până în data de 10.04.2024, inclusiv, cetăţenii cu drept de vot ai statelor membre ale Uniunii Europene, altele decât România, care au domiciliul sau reşedinţa în România, pot face cereri de înscriere în listele electorale speciale. Aceste cereri se depun în scris la Primăria localităţii de domiciliu sau de reşedinţă, însoţite de o copie a unui document de identitate valabil.

Cererile se depun în conformitate cu Legea nr. 33/2007, pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, modificată și completată, respectiv prevederile punctului 30 din anexa la H.G. nr.199/2024, privind aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

Cererea tip poate fi descărcată aici(.doc), aici(. pdf) sau de pe siteul instituției, secțiunea Administrație/Informații publice/Cereri tip – Serviciul Evidența Populației. Aceasta poate fi depusă personal la cam 10 – sediul de pe str. Moților nr. 5 – Direcția de Evidență a persoanelor de luni până vineri, în intervalul 8.30- 16.00 sau poate fi transmisă electronic, însoțită de copia documentelor de identitate pe adresa de email: registratura@ primariaclujnapoca.ro.

Comenteaza