Cluj: O femeie, îmbrăcată subţire şi doar cu şosete în picioare plecată spre o mănăstire, căutată aproape toată noaptea de circa 100 de persoane

Cluj: O femeie, îmbrăcată subţire şi doar cu şosete în picioare plecată spre o mănăstire, căutată aproape toată noaptea de circa 100 de persoane

O femeie de 39 de ani din judeţul Cluj, care a plecat de acasă spre o zonă împădurită, pentru a ajunge la o mănăstire, a fost căutată aproape toată noaptea de vineri spre sâmbătă, de circa 100 de persoane - poliţişti, jandarmi, salvamontişti şi voluntari. Femeia purta doar o rochie şi şosete în picioare când a plecat de acasă. Ea a fost găsită în condiţii bune de sănătate, însă nu a putut explica din ce motive a plecat.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a informat, sâmbătă, că Secţia 9 Poliţie Rurală Turda a fost sesizată, vineri seară, despre faptul că o femeie în vârstă de 39 de ani din localitatea Plopi, comuna Valea Ierii, a plecat de acasă, în jurul orei 18.00, înspre o zona împădurită din localitate, cu scopul de a ajunge la o mănăstire, şi nu a revenit.

La momentul plecării, aceasta era îmbrăcată cu o rochie fără mâneci, de culoare bleumarin, cu motive florale de culoare gri, şi purta doar şosete în picioare.

”În urma sesizării dispariţiei femeii pe timp de noapte, în condiţii de teren accidentat şi de munte, s-au format cu operativitate echipe pentru căutarea acesteia, formate din poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cei ai Poliţiei municipiului Turda-Secţia 9 Poliţie Rurală, jandarmi din cadrul IJJ Cluj, salvamontişti ai Serviciului Salvamont Cluj, voluntari din cadrul Asociaţiei Medical International Rescue, Asociaţia Câini de Salvare Transilvania, CERT Transilvania. De asemenea, au fost demarate eforturi pentru găsirea femeiii şi sprijinirea misiunii şi la nivelul localităţii, unde comunitatea şi reprezentanţii autorităţilor locale s-au alăturat căutărilor din pădure”, a arătat IPJ Cluj.

Astfel, pe timpul nopţii aproximativ 100 de persoane au ”periat” zona în care existau informaţii că s-ar fi aflat femeia, fiind utilizate inclusiv mijloace tehnice cu termoviziune.

”Căutările au fost oprite la ora 04.00 în această dimineaţă şi reluate la ora 09.00, la aproximativ o oră fiind găsită şi femeia, în condiţii bune de sănătate, însă pe fondul unor probleme de natură personală nu s-a putut stabili motivul plecării”, a precizat IPJ Cluj.

Comenteaza