Cluj: Statul a plătit alocaţii pentru 49 de copii care erau morţi de câţiva ani

Cluj: Statul a plătit alocaţii pentru 49 de copii care erau morţi de câţiva ani
Statul român a plătit alocaţii pentru 49 de copii din judeţul Cluj care erau morţi de câţiva ani, unul chiar din 2001, precum şi pentru şapte tineri care au împlinit 18 ani şi care nu au făcut dovada continuării cursurilor şcolare, prejudiciul ridicându-se la aproape 200.000 de lei.

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Prestaţii şi Inspecţie Socială (AJPIS) Cluj, Viorica Zlati, a declarat, astăzi, că instituţia a desfăşurat, în perioada 29 aprilie-31 mai, o campanie de identificare şi verificare a dosarelor care prezintă suspiciuni de eroare, fraudă, corupţie în procesul de acordare şi plată a alocaţiei de stat pentru copii.

"Inspectorii sociali au identificat 17 cazuri, din 42 de suspiciuni, în care s-a efectuat plata alocaţiei de stat deşi copilul era decedat. Ulterior, au mai fost descoperite alte 32 de astfel de cazuri. De asemenea, s-au identificat şapte cazuri, din 53 de suspiciuni, de plată necuvenită pentru copii cu vârsta peste 18 ani fără dovada frecventării cursurilor şcolare. S-a recuperat din prejudiciul total suma de 30.614 lei, urmând să mai fie recuperată o sumă de 154.936 de lei, pentru care s-au emis decizii de recuperare a banilor acordaţi necuvenit. Beneficiarii au fost notificaţi, iar, dacă nu plătesc, anunţăm Administraţia Financiară pentru recuparea sumelor cu titlu executoriu", a spus Zlati.

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI.

Comenteaza