Clujean beat criță, depistat la volanul unei mașini pe Calea Mănăștur. Polițiștii l-au oprit la timp înainte să provoace un accident

Clujean beat criță, depistat la volanul unei mașini pe Calea Mănăștur. Polițiștii l-au oprit la timp înainte să provoace un accident
| Foto: Arhiva / stiripiatraneamt.ro

Polițiștii clujeni de la Rutieră i-au căutat în trafic, în perioada 28 februarie - 3 martie, pe șoferii care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool sau substanțe interzise.

În urma controalelor desfăsurate, timp de cinci zile, pe șoselele din Cluj, oamenii legii au reținut 123 de permise de conducere și au dat 940 de sancțiuni.

În exemplu semnificativ a fost la data de 3 martie, în jurul orei 9.50, când polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa pe strada Calea Mănăștur, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

"Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind astfel condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologce", a transmis IPJ Cluj

De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 21.50, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani din Dej a fost oprit în trafic pentru control pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza rezultatului alcoolscopic, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice la o unitate medicală, necesare stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

"Pe durata desfășurării acțiunilor, la nivelul județului Cluj nu au fost înregistrate evenimente rutiere deosebite", au mai transmis reprezentanții IPJ Cluj.

 

Comenteaza