Clujean, cercetat pentru abuz în serviciu

Clujean, cercetat pentru abuz în serviciu
Un clujean este cercetat de poliţişti de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Potrivit poliţiştilor, un bărbat de 53 de ani din Cluj-Napoca, în calitate de angajat al unui agent economic local care se ocupa de colectarea deşeurilor feroase, a preluat două autoturisme fără să verifice dacă cei care le-au predat sunt proprietarii de drept ai acestora.

"Vehiculele au fost predate, fără consimţământul proprietarilor, de către doi bărbaţi cărora aceştia le-ar fi închiriat. Prin preluarea celor două autoturisme, angajatul, în calitate de gestionar al centrului de colectare, nu a respectat normele legale în ceea ce priveşte distrugerea autovehiculelor uzate, respectiv nu a solicitat actele necesare identificării vehiculelor", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Prejudiciul cauzat celor doi proprietari în urma distrugerii autoturismelor este de aproximativ 13.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Cluj au dispus marţi continuarea urmăririi penale faţă de bărbatul în cauză, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „abuz în serviciu contra intereselor publice", faptă prevăzută de Codul penal.

Comenteaza