Clujeancă prinsă la volan BEATĂ. A fost reținută după ce a rănit o persoană într-un accident rutier

Clujeancă prinsă la volan BEATĂ. A fost reținută după ce a rănit o persoană într-un accident rutier

O șoferiță din Cluj-Napoca a fost reținută de polițiști după ce a provocat un accident rutier în care o persoană a fost transportată la spital. Clujeanca avea alcoolemie mare. 

Polițiștii din Turda au reținut, în data de 1 august 2023, pentru 24 de ore, o femeie de 35 de ani din Cluj-Napoca. Aceasta este cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Implicată într-un accident rutier soldat cu o victimă, femeia a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o concentrație de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expira.

“La data de 30 iulie a.c., polițiști Biroului Rutier Turda au fost sesizați despre faptul că în jurul orei 11.25, pe DJ 107 R, în localitatea Sălicea, comuna Ciurila  s-a înregistrat un accident rutier. În urma cercetărilor preliminare efectuate la locul evenimentului rutier a reieșit că autoturismul condus de aceasta, în direcția localității Ciurila, a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă din sensul opus de un bărbat de 34 de ani, din județul Maramureș. În urma coliziunii, un pasager aflat în autoutilitară, bărbat de 33 de ani a fost transportat la o unitate medicală”, a transmis IPJ Cluj.

Testarea cu aparatul etilometru a bărbatului care conducea autoutilitara a indicat rezultat negativ, iar în cazul șoferiței a indicat o concentrație de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.

În continuare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

La expirarea măsurii reținerii, femeia urmează a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda în vedere luării unor măsuri preventive.

În acest context, polițiștii reamintesc faptul că începând cu luna aceasta, un șofer aflat într-un caz similar celui de mai sus, de pe urma căruia rezultă însă decesul unei persoane, va fi condamnat la pedeapsa închisorii cu executare, fără posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

"Recomandăm conducătorilor auto să respecte normele rutiere și să fie responsabili. Deciziile necugetate pot avea consecințe tragice", transmis polițiștii. 

Comenteaza