Clujeanul care a spart serverele NASA a ajuns în arest VIDEO

Clujeanul care a spart serverele NASA a ajuns în arest VIDEO
Tânărul clujean reţinut de procurorii antiterorism sub acuzaţia că ar fi spart serverele NASA a ajuns în arest preventiv pentru 29 de zile. Decizia instanţei a fost luată în urmă cu puţine minute.

Este vorba de Robert Butyka, care are doar 26 de ani. Acesta este acuzat că ar fi intrat fără drept în sistemele informatice ale agenţiei spaţiale americane (NASA), "prin încălcarea măsurilor de securitate, perturbare gravă a funcţionării unui sistem informatic prin introducerea, modificarea şi deteriorarea datelor informatice şi prin restricţionarea accesului la aceste date şi deţinere fără drept a unui program informatic în scopul săvârşirii acestor infracţiuni".

"În sarcina inculpatului Butyka Robert se reţine că la data de 12 decembrie 2010 a accesat neautorizat, prin încălcarea mijloacelor de securitate, mai multe servere aparţinând NASA", informează DIICOT într-un comunicat. Procurorii mai arată că tânărul "a perturbat în mod grav funcţionarea serverelor", prin introducerea, modificarea şi deteriorarea datelor informatice şi prin restricţionarea accesului la aceste date. Mai multe calculatoare din locuinţa lui Butyka au fost confiscate de procurori.

Comenteaza