Clujeanul din CNA avertizează asupra efectelor nocive ale unor programe TV

Clujeanul din CNA avertizează asupra efectelor nocive ale unor programe TV
Clujeanul Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), iniţiază o campanie de informare asupra efectului nociv pe care programele unor televiziuni îl pot avea asupra copiilor.

Aceasta se va desfăşura din 11 până în 13 decembrie în Piața Unirii, începând cu ora 18:00, iar în cadrul ei Jucan le va oferi părinţilor materiale informative referitoare la principalele obligații pe care radiodifuzorii le au în domeniul protecției superioare a minorului.

"Campania are ca principal obiectiv dialogul direct cu părinţii, care pot să îmi explice, în detaliu, care sunt efectele televizorului pe care ei le percep asupra copiilor. Totodată, doresc să intru din nou în contact cu clujenii, pentru ca aceştia să îmi poată transmite, şi la modul general, cum apreciază calitatea programelor TV, dar mai ales activitatea CNA. Campania se desfăşoară în contextul în care tot mai multe nemulţumiri din partea părinţilor, şi nu numai, mi-au fost transmise. Este vorba de sesizări în legătură cu lipsa de moralitate şi de decenţă la multe posturi de televiziune. Eu, ca membru CNA, cunosc problemele cu care se confruntă audiovizualul, însă cred că, împreună cu cetăţenii, putem îmbunătăţi calitatea programelor, prin dialog şi prin propuneri concrete", a declarat Valentin Jucan pentru Ziua de Cluj.

Tot în cadrul aceleiași acțiuni vor fi împărţiţi prichindeilor 3000 de ursuleți însoțiți de mesajul "Cartea te face mare".

Valentin Jucan va participa vinerea viitoare, în data de 11 decembrie, de la ora 13:00, la emisiunea moderată de jurnaliştii Ionel Lespuc şi Mihai Moga la postul de radio local Realitatea FM Cluj. 

Comenteaza