Clujeanul Sabin Sărmaș, numit la șefia Agenției pentru Agenda Digitală a României

Clujeanul Sabin Sărmaș, numit la șefia Agenției pentru Agenda Digitală a României
| Foto: Facebook/Sabin Sarmas

Clujeanul Sabin Sărmaș, consilier local și membru PNL, a fost numit președinte cu rang de secretar de stat, la Agenția pentru Agenda Digitală a României. Agenția este în plină reorganizare și se va numi pe viitor Autoritatea pentru Digitalizarea României.

”Mă bucur mult pentru această numire pentru că este un domeniu în care am activat, la care mă pricep și e o provocare, pentru că pot să dezvolt proiecte de anvergură națională lucrând cu toate ministerele și instituțiile statului român. Aceasta este marea provocare.

În ceea ce privește implicarea pe termen scurt, agenția este într-o procedură de transformare, se va numi Autoritatea pentru Digitalizarea României după ce se aprobă hotărârea de guvern. Practic, instituția va deveni o instituție cu mult mai multe obiective de atins, pornind de la digitalizarea sectorului public, asta fiind principalul obiectiv tactic, până la asigurarea securității cibernetice sau cel puțin având un rol parțial și în acest sens. E o instituție nouă care va integra multe alte instituții care aveau competență în zona de tehnologia informației. Și în funcție de rezultatul acestui proces de transformare, în funcție de strategia națională în acest domeniu vom putea să vedem care sunt următorii pași, care sunt proiectele prioritare, care sunt problemele cele mai mari ca să putem să generăm proiecte de anvergură”, a declarat Sabin Sărmaș pentru Ziua de Cluj.  

Decizia de numire a clujeanului în această funcție îi aparține premierului Ludovic Orban și a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Sabin Sărmaș are 34 de ani, este absolvent al UTCN și  IT-ist de profesie. Are și propria firmă de software, Cicada Technologies. PNL-istul se află la primul mandat în Consiliul Local Cluj-Napoca, fiind ales în 2016.

Autoritatea Națională pe care o va conduce are între altele rolul de a gestiona si opera sistemul e-guvernare (S.E.N.), Sistemul Electronic de Achizitii Publice (S.E.A.P.)  sau Sistemul National Electronic de Plata online cu cardul a taxelor si impozitelor (S.N.E.P.).

Comenteaza